למרות שהתפרץ לנכס: ניסים גרמה יקבל כ-140 אלף שקל

מדובר בסכסוך שפרץ בעקבות אי תשלום דמי השכירות והשלכותיה של מגפת הקורונה על הצדדים • הנושאים המרכזיים להכרעה כוללים את תוקפו של הסכם הפשרה, גובה חוב העבר, והתביעה שכנגד של הנתבעים לגבי הנזקים שנגרמו להם • פסק הדין בתיק זה עשוי להשפיע על התנהלות סכסוכי שכירות עתידיים, בעיקר על רקע משברים כלכליים וחברתיים

ניסים גרמה. צילום: צילום: גדעון מרקוביץ'

בבית משפט השלום בפתח תקווה מתנהל בימים אלו תיק בנוגע הנוגע לסכסוך שכירות בין ניסים גרמה, בעל נכס בראש העין, לבין חברת א.נ מאה בע"מ ובני משפחת נירן, שערבו להסכם השכירות. מדובר בסכסוך שפרץ בעקבות אי תשלום דמי השכירות והשלכותיה של מגפת הקורונה על הצדדים. בית המשפט קבע כי גרמה יקבל כ-140,000 שקלים ועוד 25,000 הוצאות משפט, זאת למרות שהתפרץ לנכס ותפס את הציוד של השוכרים.

על פי כתב התביעה שהוגש על ידי גרמה, הנתבעים חייבים לו סכום כולל של כ-454,834 שקלים, הכולל חוב עבר של 254,640 שקלים ודמי שכירות נוספים שצברו. בנוסף, נדרש תשלום פיצויים מוסכמים בגין הפרת הסכם הפשרה שנחתם בין הצדדים. הנתבעים, מצידם, הגישו תביעה שכנגד בסכום של 570 אלף שקלים בטענה כי במהלך תקופת הסגרים שהחלו עם פרוץ מגפת הקורונה, העסק שלהם נסגר ועל כן היו אמורים להיות פטורים מתשלום דמי שכירות.

בנוסף, טענו כי הסכם הפשרה שנחתם בין הצדדים נעשה תחת לחץ ואיומים, דבר הפוגע בתוקפו החוקי של ההסכם. לפי כתב ההגנה של הנתבעים, הם טוענים כי שולמו סכומים מסוימים במזומן בתקופת השכירות וכי השקיעו סכומים ניכרים בהכשרת העסק, אך לבסוף גרמה השתלט על הנכס והציוד שנותר בו. חוות דעת שמאית שהוגשה במהלך המשפט מעריכה את שווי הציוד שנתפס על ידי גרמה ב-116,800 שקלים, אך הנתבעים סירבו לקבל את הציוד חזרה, מה שהוביל לפתיחת תיק הוצאה לפועל למכירת הציוד.

השופטת מירב כפיר שומעת את העדויות והמסמכים שהוגשו מטעם הצדדים, כאשר הנושאים המרכזיים להכרעה כוללים את תוקפו של הסכם הפשרה, גובה חוב העבר, והתביעה שכנגד של הנתבעים לגבי הנזקים שנגרמו להם. פסק הדין בתיק זה עשוי להשפיע על התנהלות סכסוכי שכירות עתידיים, בעיקר על רקע משברים כלכליים וחברתיים דוגמת מגפת הקורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר