הממשלה אישרה היום (ראשון) את הצעת ההחלטה על הליך מינוי נציב שירות המדינה הבא, לאחר סיום כהונת הנציב הנוכחי בסוף החודש. ב-30 ביוני קיימה הממשלה דיון מעמיק בנוהל שהציעה יועמ"שית משרד ראש הממשלה לדרך מינוי הנציב (ועדת איתור בשליטת היועצת המשפטית לממשלה), והממשלה לא אימצה את הצעתה.
נציב שירות המדינה אחראי על עשרות אלפי מינויים ומשרות במגזר הממשלתי והציבורי וכאמור מינויו אושר על ידי הממשלה. זאת, בניגוד להחלטת ממשלה מ-2018 שקבעה שהנציב הבא ייבחר על ידי ועדת איתור בהליך תחרותי.
מוקדם יותר, בהודעה שפרסמה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, הובהר כי ישנה מניעה לקדם את הצעת ראש הממשלה למנות נציב שירות המדינה באופן אישי ופוליטי, ללא בדיקה מקצועית של כישורים והתאמה לתפקיד. בהרב מיארה קובעת כי יש לקבוע הליך תחרותי ופתוח לבחירת נציב שירות המדינה, על מנת לאפשר למועמדים מתאימים להתמודד על התפקיד בצורה הוגנת ושקופה.
מזכיר הממשלה יוסי פוקס הגיב למכתב היועמ"שית בנושא מינוי נציב שירות המדינה: "היועצת המשפטית דורשת להכתיב לממשלה את מדיניותה כאילו היא הייתה הממשלה הנבחרת, ואם מישהו מהממשלה הנועצת מעז לענות לה ולהצביע על הכשלים שבקביעותיה, היא מנסה להגדיר את תשובת הנועץ ליועץ, כייעוץ משפטי בחוסר סמכות. לפי ההיגיון הזה, גם כאן בחדר הממשלה אסור לאדם בחדר אפילו לשאול שאלות את היועצת ונציגיה, מפני שכל הבעת עמדה ע"י הנועץ תוגדר על ידה כייעוץ משפטי וממילא כחוסר סמכות".
תגובת מטה המאבק "חופשי בארצנו" להחלטת הממשלה בנושא מינוי נציב שירות המדינה: "החלטת הממשלה לאשר את הצעת נתניהו למינוי נציב שירות המדינה, תוך התעלמות בוטה מקביעת היועצת המשפטית, היא צעד נוסף בהפיכה המשטרית שממשיכה במלוא העוצמה. בעוד אזרחי ישראל מתמודדים עם איומי מלחמה והשלכותיה, ממשלת נתניהו מנצלת את המצב בחוסר בושה כדי לקדם את האג'נדה האנטי-דמוקרטית שלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו