בג"ץ יקיים דיון דחוף בעתירות ארגוני זכויות אדם לפיהן צה"ל מפר את הצו הזמני שניתן בהאג להכנסת סיוע הומניטרי לרצועה, כך קבע היום (חמישי) שופט בית המשפט העליון יחיאל כשר. השופט כתב בהחלטה כי "העתירה תיקבע לדיון בפני הרכב בהקדם האפשרי".
העתירה הוגשה על ידי ארגון גישה אליה הצטרפו האגודה לזכויות האזרח, עדאלה, רופאים לזכויות אדם והמוקד להגנת הפרט. בעתירה מוצבת הדרישה לאפשר הכנסה ואספקה של סיוע הומניטרי לרצועת עזה, בדגש על צפון הרצועה. כזכור, שופטי בית הדין הבינלאומי קבעו בינואר האחרון כי על ישראל להבטיח סיוע הומניטרי לרצועה.
בעתירה תואר המצב ההומניטרי השורר ברצועת עזה לשיטת העותרים, והועלו טענות לגבי מחסור במזון, מי שתיה נקיים, מוצרי היגיינה, ציוד רפואי ובמצרכים אחרים החיוניים להישרדותה של האוכלוסייה האזרחית. עוד נטען כי המספר היומי הממוצע של משאיות שנכנסות לעזה עם מזון, סיוע ותרופות נמוך בצורה משמעותית מהמספר המינימלי הנדרש לצורך הישרדותה של האוכלוסיה האזרחית ולתפקוד המתקנים החיוניים.
כמו כן נטען כי על מדינת ישראל מוטלות חובות מכוח המשפט הבינלאומי, ובראש ובראשונה מכוח דיני הלחימה ומכוח דיני הכיבוש, בהיותה כוח כובש ברצועת עזה, וכי ישראל אינה עומדת בחובותיה אלה. הארגונים דרשו שישראל תאפשר מעבר חופשי, מהיר וללא עיכוב של כל משלוחי הסיוע, הציוד והסגל ההומניטריים, במיוחד לצפון רצועת עזה, ושתספק לאלתר סיוע הומניטרי חיוני לאוכלוסיה האזרחית ברצועת עזה, ובעיקר לצפון הרצועה, דרך המעברים בין ישראל לבינה.
בתוך כך, המדינה מסרה היום את תגובתה לבג"ץ בעתירת ארגון רופאים לזכויות אדם אשר דרש להשאיר חולי סרטן מרצועת עזה המטופלים בבית החולים שיבא תל השומר - עד לגמר הטיפול הרפואי. המדינה חזרה בה מעמדתה והודיעה כי בכוונתה להותיר לעזתים להישאר בתחום מדינת ישראל ולהשלים את הטיפולים הרפואיים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו