הפעילה החברתית שפי פז זוכתה מריסוס הגרפיטי 'שטח הפקר' בתחנה המרכזית הישנה

פז הואשמה בעבירות של השחתת פני מקרקעין, ובהפרת הוראה חוקית • המשטרה הסתמכה על עדויות הבלשים שנכחו בעת ביצוע העבירה ועל תפיסת תרסיס הצבע על גופה • השופטת קבעה כי המשטרה לא הצליחה להוכוח שמדובר בהשחתה של קיר המחובר לקרקע ולכן זיכתה אותה מחמת הספק • מדובר בזיכוי שני של פז וכתב אישום נוסף שבוטל

שפי פז מחוץ לאולם המשפט בתל אביב, בחודש ספטמבר . צילום: גדעון מרקוביץ'

מכה למשטרה. שופטת בית משפט המחוזי בתל אביב, ענת יהב, זיכתה את הפעילה החברתית, שפי פז, מעבירות של השחתת פני מקרקעין, ועבירה של הפרת הוראה חוקית, זאת לאחר שציירה גרפיטי באזור התחנה המרכזית הישנה. מדובר בזיכוי שני של פז וכתב אישום נוסף בוטל.

פעילת הימין שפי פז ריססה כתובות גרפיטי על קירות משרדי האיחוד האירופי // ארכיון | ללא קרדיט

על פי עובדות כתב האישום לפני כשלוש שנים, הורה בית המשפט על שחרורה של פז בתנאים מקבילים וביניהם איסור לבצע עבירות של השחתת פני מקרקעין והפרת הוראה חוקית, אלא שכעבור מספר חודשים במהלך הלילה ברחוב יסוד המעלה, ריססה פז באמצעות תרסיס בצבע אדום, על קיר במקום, את המילים "שטח הפקר". בעשותה כך, השחיתה את פני המקרקעין והפרה הוראה חוקית שניתנה.

כעבור שנתיים החל משפטה של פז, שם כפרה בפעולת ההשחתה המיוחסת לה, וטענה כי לא ביצעה כל ריסוס ולא כתבה את הכתובת המיוחסת לה ומכאן אף לא הפרה את ההוראה החוקית החלה עליה.

שפי פז במהלך הפגנה בתל אביב (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ'

לא פחות מעשרה דיונים התקיימו בנושא, במהלכם העידו שבעה עדים מטעם התביעה, ועוד 3 כולל פז מטעם ההגנה.

התביעה המשטרתית ביקשה להרשיע את הנאשמת במיוחס לה בכתב האישום, לאור עדויות הבלשים שנכחו בעת ביצוע העבירה וראיות נוספות כגון תפיסת תרסיס הצבע על גופה של הנאשמת וכן לקבוע כי עדותם הייתה מהימנה, עקבית ונאמנה.

לעניין טענת ההגנה לפיה לא הוכח יסוד עובדתי של 'מקרקעין', השיבה כי אין כל משמעות אם מדובר בקיר או לוח מודעות וכי לשון הסעיף רחבה ודי בעובדה שהנאשמת ריססה על קיר המבנה בצבע אדום, כדי לקיים את יסודות העבירה של השחתת פני מקרקעין.

שפי פז, צילום: גדעון מרקוביץ'

מנגד, בא כוחה של פז, עו"ד איתמר ברקאי, טען שהתביעה לא הרימה את הנטל המוטל עליה לעניין הוכחת היסוד העובדתי הנדרש ב'מקרקעין', כך שנותר ספק סביר.

בנוסף, ביקש שלא לקבל את עדויות השוטרים, שכן לא יכלו לראות את ביצוע העבירה. לבסוף טען שלאור מחדלי החקירה, בעיקר, העובדה שלא נבדקה 'טריות' הצבע שרוסס על הקיר, נפגעה הראיה בדבר כך שהכתובת שרוססה, נעשתה זה לא מכבר, אם לאו.

בסיכומו של דבר, למרות שהשופטת קבעה כי התביעה הוכיחה שפז ביצעה את פעולת ריסוס הכתובת 'שטח הפקר' בצבע אדום. היא לא עמדה בנטל ההוכחה שפעולה זו בוצעה על גבי מחובר שהינו מקרקעין, ומכאן כמובן שאינה יכולה להוכיח את העבירה של הפרת הוראה חוקית. על כן, החליטה השופטת לזכות אותה מהעבירות שיוחסו לה בכתב האישום, זאת מחמת הספק הסביר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר