שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

פורום קהלת: "ניתן להתפשר על קידום חלקי של הרפורמה, ולהתעסק בנושאים אחרים"

ראש הממשלה הכריז על חזרת הרפורמה, ומסתמן כי יקודמו שני חוקים מתוכה כבר במושב הקרוב • בארגון הגיבו על כך: "‏אנו ממליצים על קידום פתרונות אלו בעת הזו, כדי לאפשר לממשלה להתמקד ביתר אתגרי מדינת ישראל"

רה"מ בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין (ארכיון) , יונתן זינדל/פלאש 09
רה"מ בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין (ארכיון). צילום: יונתן זינדל/פלאש 09

העיסוק ברפורמה המשפטית לאט לאט חוזר שוב למרכז סדר היום בציבור הישראלי, זאת לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז כי התוכנית שהוקפאה, תקודם שוב בכנסת.

בפורום קהלת הגיבו למתרחש בימים האחרונים סביב הרפורמה, ואמרו: "‏אם הנסיבות אינן מאפשרות לקדם כעת רפורמה מועילה ובת-קיימא בהרכב הוועדה לבחירת שופטים, מוטב להתמקד בתחומים אחרים. ‏הפתרונות העומדים על הפרק לגבי סמכויות היועץ המשפטי לממשלה ועילת הסבירות הם מתונים ומתבקשים, וניתן לשער שבימים כתיקונם היו זוכים להסכמה רחבה.
‏אנו ממליצים על קידום פתרונות אלו בעת הזו כדי לאפשר לממשלה להתמקד ביתר אתגרי מדינת ישראל בתחומי הכלכלה, הביטחון וביטחון הפנים".

מפגינים חוסמים את בניין פורום קהלת. יחזרו שוב למקום?, צילום: אחים לנשק

מכון "זולת" בהתייחסות להצעות החוק החדשות כחלק הרפורמה המשפטית: "ביטול עילת הסבירות הוא ניסיון נוסף לחסום ביקורת שיפוטית על החלטות ממשלה שהתקבלו על בסיס שיקולים זרים, בפגיעה קיצונית בזכויות אזרח ואדם, ופגיעה קיצונית בשלטון החוק. ביטול עילת הסבירות לגבי מינויים תגביר את תופעת השחיתות ישראל כאשר הממשלה תוכל לפטר את שומרי הסף האמונים על מניעת שחיתות - ללא יכולת של בית המשפט לאזן ולבלום".

אתמול, בכיר בממשלה שרטט את לוח הזמנים - והוא קרוב מאוד. לדברי הבכיר המעורב בקידום הרפורמה המשפטית: "נעביר את עילת הסבירות בקריאה שנייה ושלישית עד תום המושב הנוכחי".

מדובר בחקיקה לצמצום עילת הסבירות בנוסח דומה לחקיקה שהציע השופט נעם סולברג. לפי המתווה המסתמן, עילת הסבירות, שלפיה בג"ץ קובע לעיתים כי החלטות ממשלה ורשויות מנהליות אינן סבירות באופן קיצוני, תבוטל בכל הנוגע להחלטות ממשלה וועדות השרים. כלומר, החלטות הקשורות לחקיקה, למדיניות, למינויים, ולמינויי שרים כמו מינויו של דרעי. 

השתתף בהכנת הידיעה: אבי כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר