מגיע לארץ: נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, אישר אתמול כי בכוונתו לבקר בישראל בחודש ינואר הקרוב ולהשתתף בירושלים בטקס חניכת מצבה שתוקדש לקורבנות המצור על לנינגרד במלחמת העולם השנייה.
פוטין אמר את הדברים במהלך פגישה עם נציגים של ארגון צדקה יהודי. הנשיא הרוסי ציין כי מוסקבה מעניקה "תשומת לב רבה" לפיתוח יחסים מועילים הדדיות עם ישראל.
מחווה אישית לנתניהו
כזכור, רק בשבוע שעבר ערך פוטין מחווה אישית לראש הממשלה נתניהו לקראת הבחירות בפתח הפגישה שקיימו השניים באחוזת הנופש של הנשיא הרוסי בעיר סוצ'י שבדרום רוסיה. פוטין רמז כי היה מעוניין שנתניהו ימשיך להוביל את ישראל. "זה לא סוד שבישראל אתם עומדים בפני אירועים היסטוריים ובחירות. אני מאוד מקווה שמי שייבחר לכנסת ימשיך במדיניות הקיימת של ידידות בין המדינות ויחזק את כל מה שהגענו אליו עד עכשיו", אמר הנשיא הרוסי לנתניהו.
ראש הממשלה נתניהו השיב כי הוא מעריך את הדברים שאמר הנשיא וציין את הקשר האישי הטוב ביניהם וכי "המדיניות ההדדית המושכלת מנעה חיכוכים מיותרים ומסוכנים. זה מרכיב יסודי ביציבות האזור", ציין ראש הממשלה.
נתניהו גם הסביר לנשיא הרוסי מדוע בחודש האחרון יש עלייה משמעותית בפעילות הישראלית נגד איראן. לדבריו, "חלה עלייה מאוד חמורה במספר ובהיקף הניסיונות של איראן לפגוע בישראל משטח סוריה וגם לשים בה טילים מדויקים נגדנו. זה איום בלתי נסבל מבחינתנו, אנחנו פועלים ולכן חייבים לוודא שלא יהיה חיכוך בינינו".
בלב שתי הפגישות עמד המשך התיאום הביטחוני בין צה"ל וצבא רוסיה, ובפרט בין חילות האוויר של שתי המדינות. ראש הממשלה נתניהו אמר כי שוחחו על "שימור חופש הפעולה של צה"ל וחיל האוויר אל מול הניסיונות של איראן להתבסס צבאית באזורנו נגדנו. אנחנו פועלים כל הזמן, וחשוב למנוע התנגשויות מיותרות". היתה זו הפגישה ה־13 בין נתניהו לפוטין בחמש השנים האחרונות. לפגישה הצטרפו מהצד הישראלי, חבר הקבינט השר זאב אלקין המשמש מתורגמן בין השניים, המזכיר הצבאי לראש הממשלה, תת אלוף אבי בלוט, ראש המטה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, ראש אגף תכנון בצה"ל, אמיר אבולעפיה, ראש חטיבת המחקר באמ"ן תת אלוף דרור שלום.הנשיא פוטין גם אמר כי ישמח לבוא לישראל לטקס לציון 75 שנים לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ, על פי הזמנת הנשיא ריבלין, ואתמול, כאמור, אישר את הגעתו.