ברקע האנטישמיות באוסטרליה: עימות חריף התפתח היום (שלישי) בין שר החוץ גדעון סער ומקבילתו האוסטרלית, פני וונג. שני שרי החוץ קיימו שיחת טלפון, במטרה למצוא דרך לעבוד יחדיו. ואולם, עד מהרה הפכו חילופי הדברים להתנגשות מילולית חריפה.
השרה האוסטרלית, הנמנית על הזרם האנטי ישראלי ביותר במפלגתה, האשימה בשיחה כי ישראל איננה פועלת מספיק בהיבט ההומניטרי למען ערביי עזה. סער דחה בתגובה את הדברים ואמר כי ישראל היא זו שהותקפה ב-7 באוקטובר, לא רק על ידי חמאס אלא מחמש מדינות נוספות, שלחלקן אין אפילו גבול עם ישראל.
"אוסטרליה בחרה להתרחק מישראל בשנתה הקשה ביותר בה נלחמה מול האויבים המרים ביותר", אמר סער. הוא הביע אכזבה מכך שאוסטרליה החלישה את תמיכתה בישראל בפורומים בינלאומיים.
שר החוץ גם מתח ביקורת על שלפני מספר ימים, וונג הזכירה את ישראל יחד עם רוסיה וסין.
"ישראל היא מדינה דמוקרטיה מערבית המקיימת שלטון חוק, יש בה רשות שופטת עצמאית והיא מקפידה על המשפט הבינלאומי. בשנה האחרונה נלחמה ישראל בציר הרדיקלי בראשות איראן, הנתמך על ידי רוסיה וסין" הדגיש סער.
אוסטרליה סירבה לפני מספר שבועות להעניק לשרה לשעבר איילת שקד אשרת כניסה לתחומה. סער הביע מחאה חריפה ואמר, "איך אתם הייתם מגיבים אם היינו פועלים כך כלפי שר לשעבר מאוסטרליה"?.
השרה לשעבר, נציין, הוזמנה להשתתף בכנס של ארגון יהודי (AIJAC) שעורך דיאלוג אסטרטגי בין ישראל לאוסטרליה. מדובר בתקדים לסירוב להעניק ויזה לאישיות פוליטית ישראלית, שאיננה משולי הימין הקיצוני. מבירור עולה כי הסיבה לסירוב היא ששקד מתנגדת להקמת מדינה פלשתינית.
סער גם הביע חרדה משריפת בית הכנסת הגדול במלבורן ומההתקפות האנטישמיות הרבות ברחבי אוסטרליה. "ישראל מצפה לפעילות נחרצת בנושא של ממשלת אוסטרליה", אמר שר החוץ. בית הכנסת נבנה על ידי ניצולי שואה ומהווה מרכז חשוב עבור הקהילה היהודית המקומית. "זה היהלום שבכתר של הקהילה היהודית", אמר בנימין קליין, חבר הנהלת בית הכנסת. לדבריו, הקהילה נמצאת בהלם. "אנחנו בכוננות גבוהה מאוד בחודשים האחרונים, עם סיורי אבטחה ומצלמות, אבל לראות דבר כזה קורה - זה מזעזע".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו