משרד החוץ האמריקני באולטימטום: "אם לא יהיה שינוי בהכנסת הסיוע לתושבי הרצועה - יהיו השלכות"

לדברי מת'יו מילר, ארה"ב מזועזעת מהמצב ההומניטרי בעזה • לדבריו, הדאגות האמריקניות הועברו ישירות לממשלה • בתוך כך אישר הבית הלבן כי בלינקן ואוסטין שלחו מכתב לבכירים ישראלים בעקבות הורדה בהכנסת הסיוע לרצועה, אך לא חשפו את פרטי ההתכתבות

צפון רצועת עזה , רויטרס
צפון רצועת עזה. צילום: רויטרס

דובר משרד החוץ האמריקני, מת'יו מילר, אמר היום (שלישי) כי ארה"ב מזועזעת בצורה עמוקה מהמצב ההומניטרי בעזה. הוא הוסיף כי האמריקנים העבירו את "הדאגות הרציניות" בנושא זה ישירות לממשלת ישראל.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:53
Loaded: 7.27%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:53
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    עשרות פלשתיניים השתלטו על הסיוע ההומניטרי מהרציף הצף של ארה"ב (ארכיון) / אל ערביה

    לדברי מילר, ההשפעה של הפעולות הצבאיות הישראליות וההגבלות על תנועת הסיוע מדרום לצפון הרצועה היא "קשה ביותר" עבור תושבי צפון עזה. הוא הוסיף כי ארה"ב העלתה בפני ישראל גם את סוגיית מבצע ההפצצות בביירות, אך ציין כי נרשמה ירידה בתקיפות בימים האחרונים.

    בתוך כך, הבית הלבן אישר כי מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין שלחו מכתב לבכירים ישראלים בעקבות הירידה האחרונה בהיקף הסיוע ההומניטרי לתושבי עזה. בפנטגון הגדירו את המכתב כ"התכתבות פרטית" וסירבו לדון בפרטיו, אך ציינו כי ארה"ב מצפה לראות "צעדים קונקרטיים" מצד ישראל לטיפול בחששות ההומניטריים.

    בכירים אמריקנים מסרו לרויטרס אתמול כי ארה"ב הזהירה את ישראל שעליה לנקוט בחודש הקרוב בשורת צעדים לשיפור המצב ההומניטרי בעזה, אחרת היא עלולה להתמודד עם הגבלות בסיוע הצבאי האמריקני. זוהי האזהרה החריפה ביותר מאז תחילת המלחמה.

    בלינקן ואוסטין שלחו מכתב לבכירים ישראלים והביעו דאגה על המצב ההומניטרי בעזה, צילום: EPA/SHAWN THEW

    על פי דיווח ב"אקסיוס", בלינקן ואוסטין כתבו במכתבם לשר הביטחון יואב גלנט ולשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר: "אנו כותבים כעת כדי להדגיש את הדאגה העמוקה של ממשלת ארה"ב מהידרדרות המצב ההומניטרי בעזה, ומבקשים פעולות דחופות ומתמשכות מצד ממשלתכם החודש כדי להפוך מגמה זו".

    המכתב מהווה את האולטימטום הברור ביותר עד כה לממשלת נתניהו מאז תחילת הלחימה בעזה, ומעלה את האפשרות לשינוי בתמיכה האמריקנית בישראל. וושינגטון לחצה באופן תכוף על ישראל לשפר את התנאים ההומניטריים בעזה מאז תחילת המלחמה עם החמאס, שהחלה בהתקפות הארגון על דרום ישראל לפני כשנה. עם זאת, ממשל ביידן בחר עד כה שלא להטיל הגבלות על הסיוע הצבאי המסתכם במיליארדי דולרים שארה"ב מעבירה לישראל.

     

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר