לקראת הפסגה בדוחא: נקבע המנדט לצוות המו"מ לעסקת חטופים - אלה נקודות המחלוקת העיקריות

בדיון בראשות נתניהו נקבע כי ראשי המוסד והשב"כ, יחד עם אלוף במיל' ניצן אלון ויועצו של רה"מ אופיר פלק, ייצאו לפסגה בקטאר • בקרב הצוות היו מי שטענו שההסתייגויות של סינוואר הן טקטיות ולא משקפות את רצונו האמיתי • חמאס דורשים נסיגה מלאה של כוחות הביטחון מהרצועה, כולל הציר שמהווה עורק חיים עבור חמאס

לקראת הפסגה בדוחא , גדעון מרקוביץ'/מארק ישראל סלם/יונתן זינדל/פלאש90/אי.א,.פי/אי.פי/GettyImages
לקראת הפסגה בדוחא. צילום: גדעון מרקוביץ'/מארק ישראל סלם/יונתן זינדל/פלאש90/אי.א,.פי/אי.פי/GettyImages

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (רביעי) סדרת דיוני עומק בראשותו בקריה בתל אביב, לקראת נסיעת המשלחת הישראלית מחר לדוחא. הדיונים החלו ב-11 בבוקר והסתיימו לקראת השעה 18:00 בערב. בתום הדיונים, כפי שנמסר, אישר ראש הממשלה את מנדט המשלחת לניהול המשא ומתן.

ראש הממשלה נתניהו. פטר עצמו מאחריות, צילום: אי.פי

בראש צוות המו"מ יעמוד ר' המוסד דדי ברנע, וחברים בו ר' השב"כ רונן בר, מפקד המאמץ המודיעיני של תחום השבויים והנעדרים בצה"ל ניצן אלון והיועץ המדיני של רה"מ אופיר פלק.

כאמור, נתניהו אישר את יציאת המשלחת הישראלית מחר לדוחא, ואת המנדט לניהול המשא-ומתן שצפוי להתקיים במשך יומיים על מה שמכונה הסכם המסגרת להפסקת האש. הצוות ימריא מחר בראשות ראש המוסד, יחד עם ראש השב"כ, אלוף במיל' ניתן אלון וכן יועצו המדיני של נתניהו.

אנתוני בלינקן וראש ממשלת קטאר., צילום: איי.אף.פי

הארבעה דנו במהלך היום עם נתניהו בסדרת פגישות בגבולות המנדט למשא ומתן שצפוי להתקיים לפי דיווחים בכלי תקשורת ערביים ללא נוכחות חמאסית אלא רק בהשתתפות המתווכות. יש לציין כי גם נכון לכתיבת שורות אלה עוד לא ברור מה גבולות הגזרה של המנדט שאישר נתניהו לחברי הצוות הישראלי.

אל מול ערימת ההסתייגויות שמציבה חמאס בימים האחרונים לקראת מפגש הפסגה, נראה שבישראל עדיין חושבים כי יש תוחלת לפגישות שיתקיימו לתוך סוף השבוע בדוחא. בקרב הצוות גם היו מי שטענו שהסתייגויותיו של סינוואר הן טקטקיות ולא משקפות את רצונו בעסקה. ההנחה הזו תיבחן מקרוב בימים הקרובים בדוחא ואל מול עומק הוויתורים שתציג ישראל. בין שלל נקודות המחלוקת שעוד ידונו: מעבר נצרים. בטיוטת ההסכם נקבע כי יוקם מנגנון בידוק מוסכם על-מנת להבטיח כי רק אזרחים לא-חמושים יחזרו לצפון הרצועה - אך זה טרם נקבע וחמאס עוד מתנגד לו.

נתניהו עם ראש המוסד דדי ברנע (ארכיון), צילום: קובי גדעון /לע"מ

בנוסף במחלוקת עזה השהייה הישראלית חלקית או מלאה בסמוך לציר פילדלפי. בעוד ראשי מערכת הביטחון נוטים לוותר על נוכחות זו למשך השלב הראשון בטענה כי ניתן להתמודד עם ההשלכות - מצדו של רה"מ טרם נאמרה המילה האחרונה. מיותר לציין כי חמאס דורשים נסיגה מלאה של צה"ל וכוחות הביטחון מכל חלקי הרצועה כולל מהציר שמהווה עורק החיים של חמאס. מקור אמר ל-CNN כי "פחות מהפסקת 'התוקפנות הישראלית', נסיגת כלל הכוחות הישראליים, שחרור האסירים, השבת כלל האזרחים לבתיהם והסרת המצור – אין מה לדבר".

בנוסף ידונו דרישות חמאס לשחרור מחבלים, כאשר לישראל תהיה זכות וטו על מספר מסוים של מחבלים משוחררים, וכן נקבע כי ישראל תוכל להגלות לפחות מספר מסוים של מחבלים. בחמאס טרם אישרו את הסכמתם לכך וגם לא לחלק שבו הם מאשרים מי מהחטופים הם ישחררו בשלב הראשון חיים או מתים - לכך יידרש צוות המשא ומתן לחזור עם תשובות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר