לראשונה זה 100 שנה: מפלס הכינרת שובר שיאים

עצירת הגשמים והניהול הלקוי של משטר המים הובילי לירידה דרמתית במפלס המים וגורמים לדאגה רבה באיגוד "ערים כינרת" • "אם כך נראה החורף, לאיזו רמה המפלס יגיע בקיץ"

מפלס הכנרת בירידה. צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

למרות גל הקור והחורף, נרשמה ירידה של 1.5 ס"מ במפלס הכינרת בסוף השבוע - תופעה חריגה שלא נראתה בחודש פברואר מזה מאה שנה. על פי נתוני רשות המים, המפלס עומד כעת על 211.235- מטרים, כ-2,435 מטרים מתחת לקו האדום העליון.

המצב המדאיג קיים ככל הנראה בכל האקוויפרים ומקורות המים של ישראל, אך בכנרת הבצורת הקשה נראית לעין כל מבקר, אפילו בעיצומו של החורף. הירידה במפלס מיוחסת לשילוב של עצירת הגשמים, האידוי הטבעי וניהול משטר המים באגם.

עידן גרינבאום, יו"ר איגוד ערים כנרת, מביע דאגה כבדה באשר למצב בחופי הכינרת: "עצוב מאוד בחופי הכנרת, ההולכת ויורדת – לא היה לנו חודש פברואר כל כך גרוע מאז שהתחילו המדידות".

 

גרינבאום מציין כי המצב מעורר חשש רב לגבי מפלס המים הצפוי בקיץ ומוסיף: "אנחנו מאוד מוטרדים - אם כך נראה החורף, לאיזו רמה המפלס יגיע בקיץ. חבל שהגענו למצב הזה. אפשר היה לנהל אחרת את משטר המים בישראל ולמנוע מצב שהכנרת תרד כל כך הרבה, כי עם ישראל מחכה ורוצה להגיע לכנרת וחבל שייתקל במפלסים כל כך נמוכים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר