מאז 7 באוקטובר ההסתה ברשתות החברתיות מצד סטודנטים ערבים שוברת שיאים. כעת מתברר שדווקא מי שמנסה לעצור את זה - נענש בעצמו.
ל"ישראל היום" הגיע מידע על הסתה מצד ארבע סטודנטיות שלומדות במכללת סמינר הקיבוצים. אחת מהן אמרה שהיא תומכת בכל דרך בהתנגדות הפלשתינית. "היא גם הרחיקה לכת ופרסמה פוסט עם סרטון החטיפה של משפחת ביבס וכינתה את מחבלי חמאס אנושיים", מספר עילי הררי, בן 22 מרמלה, סטודנט לשעבר בסמינר הקיבוצים, שלימודיו הופסקו לאחרונה.
עד לפני זמן לא רב הוא למד במקום כי רצה להקים מרכז למידה ברמלה, אבל תוכניות לחוד ומציאות לחוד. הנהלת סמינר הקיבוצים נקטה נגדו הליכים המונעים את המשך לימודיו.
"חבריי ואני פנינו להנהלה וביקשנו שיינקטו צעדים נגד אותן סטודנטיות, ההנהלה לא עשתה כלום בנדון. כינו את ההתנהגות שלהן 'מקוממת' אבל לא 'תמיכה בארגון טרור', כך שזה לא מספיק מבחינת המוסד כדי לנקוט הליכים נגדן", הוא מספר על היחס במוסד האקדמי לאמירות של הסטודנטיות המגדירות עצמן "פלשתיניות".
"תגובה לגיטימית"
כך, כתבה אחת מהן בפוסט: "גם אם אני חברה שלכן, תמיד הייתי ותמיד אהיה בצד של העם שלי, בכל מקום שהוא יהיה בו ובכל דרך התנגדות שהוא יבחר בה כתגובה לגיטימית למצור ולכיבוש".
בתגובה, החתים הררי 900 סטודנטים על עצומה שדורשת לסלק את הסטודנטיות שתמכו בטרור, ופנה לתקשורת כדי ליצור לחץ נוסף. הוא אף הלך לדבר בוועדת החינוך של הכנסת, במחאה על התנהלות המוסד. בדיון טען נציג המכללה כי הסטודנטית שתמכה בטרור הושעתה. הוועדה דרשה הוכחות, והמכללה שלחה מכתב שלפיו היא הושעתה עד לתחילת שנת הלימודים. "זה אומר שהיא לא הושעתה, כי עכשיו, כשנפתחה השנה, היא לומדת כרגיל", מלין הררי.
"המכללה לא אהבה את ההתנהלות שלי, והוזמנתי לשיחה שבה הם דרשו ממני להתנצל ולהפסיק את המאבק", הוא מספר. "טענתי שהמכללה מחבקת תומכי טרור ותוקעת סכין בגב לסטודנטים משרתי המילואים. פרסמתי את הסיפור ואת הטענה שלי בקבוצת ווטסאפ שהקמתי ושבה חברים 300 סטודנטים. סירבתי להתנצל או להפסיק את המאבק, כי המכללה עדיין לא טיפלה בתומכות הטרור".
משום שעילי סירב להתנצל או להפסיק את מאבקו, הוא זומן לוועדת משמעת. "לא נתנו לי להביא עדים, בטענה לפרובוקציה. אך אני יכול להפריך טענות בלי עדים? אפילו בבית משפט מותר להביא עדים! כתגובה לכך שהם לא אפשרו לי להזמין עדים, החרמתי את הוועדה. הם קבעו בוועדת משמעת שאני מורחק מהמכללה לצמיתות, בלי זכות לערער. המועצה להשכלה גבוהה קבעה מפורשות שיש לי זכות לערער ושההחלטה הזאת עברה על החוק. בעקבות כך ערכו דיון נוסף בוועדת החינוך, שבו ישבו 15 ח"כים. כל חברי הוועדה גיבו אותי, מהקואליציה ומהאופוזיציה".
"כל כך מקומם"
כך, שנת הלימודים הנוכחית נפתחה כשהסטודנטיות תומכות הטרור לומדות כרגיל, ומי שמחה נגדן - נותר בחוץ. לאחר שערער על החלטת הוועדה, הררי הגיע להסדר עם המכללה כי יוכל לחזור ללימודים בשתפ"ו (בעוד כשנה וחצי). "המורל ירוד, רבים מתביישים בהתנהלות המכללה", אומר הררי ומספר על קמפיין שהוא מריץ עם חבריו. "אנחנו תולים בקמפוס פוסטרים עם הסטורי שתומכת הטרור פרסמה, אבל כל הזמן מורידים לנו אותם.
"הכל כל כך מקומם: אומרים שהסתי ובגלל זה העיפו אותי, אבל הסטודנטיות שבאמת הסיתו - נשארו. וכל זה קורה בזמן מלחמה, כשאנחנו אמורים להבין מי האויב. זה פוסט־מודרניזם, לא מבחינים בין טוב לרע".
"התנהגות בריונית"
ממכללת סמינר הקיבוצים נמסר: "הטענה שהמכללה גיבתה תומכות טרור היא הסתה ולשון הרע. המכללה טיפלה בחומרה ובכל הכלים החוקיים שיש בידה בכל המקרים שהובאו לידיעתה על התבטאויות סטודנטים ברשתות החברתיות. המכללה אינה גורם אכיפת חוק, ולפי הידוע לנו, גם משטרת ישראל החליטה שלא לפתוח בחקירה בגין אותן התלונות.
"עילי מעולם לא התבקש להפסיק את מאבקו או את הביקורת שלו, ולא הורחק בשל דעותיו, אלא בשל התנהגות בריונית שמנוגדת לכללי התקנון של המכללה. הוא זומן לשיחה בשל העובדה שהפיץ הכפשות ושקרים ועשה שימוש שלא כדין במערכות המכללה. בשל בחירתו שלא לשתף פעולה עם ההליך הוא זומן לוועדת משמעת, שאליה בחר לא להגיע אף שהובהר לו שבאי־הגעתו הוא מוותר על זכות הערעור.
"לאחר שהררי התנצל על דבריו נגד ראשי המכללה, הותר לו לשוב ללימודים בתשפ"ו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו