"העצורים הם חבית אבק שריפה": בתי הכלא הביטחוניים חוששים מהתקוממות אסירים ברמאדן

חודש הרמדאן, הידוע כתקופה של התעוררות דתית, מעורר דאגה בקרב שב"ס • ראש אגף המבצעים בשב”ס: "אירוע האוטובוסים בבת ים הוא תמרור אזהרה נוסף לכוונתם של ארגוני הטרור להבהיר שהם כאן"

בבתי הכלא הביטחוניים מעלים כוננות בשטחי איו"ש לקראת חג הרמאדן. צילום: שבס

עצורי איו״ש מלבים את היצרים בבתי הכלא הביטחוניים. בשב״ס העלו את הכוננות היום (שלישי) ונערכים בהיערכות מוגברת בבתי הכלא הביטחוניים לקראת הרמדאן, מחשש מהתקוממות אסירים על רקע ההקצנה הדתית הגוברת.

חודש הרמדאן, הידוע כתקופה של התעוררות דתית, עלול להפוך למוקד חיכוך משמעותי ולפיכך, שב”ס פועל כדי לשמר את הסדר והשליטה במתקני הכליאה הביטחוניים, מתוך חשש שאסירים ביטחוניים יינצלו את התקופה להתקוממות.

בבתי הכלא הביטחוניים מעלים כוננות בשטחי איו"ש לקראת חג הרמאדן, צילום: שבס

לדברי ראש אגף המבצעים בשב”ס, גונדר אביחי בן חמו, המצב בבתי הכלא נמצא תחת מעקב הדוק. "אנחנו עם סימני שאלה", אמר, "נערכים לאפשרות שמי שאמורים היו להשתחרר בפעימה האחרונה ימשיכו להמתין, או שייצאו למאבק על עצמאותם ותנאיהם".

נציב שב”ס, רב-גונדר קובי יעקובי, שב והנחה את הכוחות לאכוף ביד קשה את המשילות בבתי הכלא. "ההתרעות המודיעיניות, הן מחוץ לבתי הכלא והן בתוכם, נמצאות במגמת עלייה", מזהיר בן חמו. "אירוע האוטובוסים בבת ים הוא תמרור אזהרה נוסף לכוונתם של ארגוני הטרור להבהיר שהם כאן".

"ירושלים ערבייה"

בשבועות האחרונים מזהים בשב”ס התגברות של סממני הקצנה דתית בקרב האסירים. כתובות כמו "ירושלים לא נשכח אותך" ו-"ירושלים ערבייה", שנחרתו על קירות התאים, משקפות את השאיפות הלאומיות של האסירים.

בנוסף, מספר האסירים הביטחוניים נמצא בעלייה מתמדת. אם לפני פעימת השחרור הראשונה עמד מספרם על 23,216, הרי שכיום כלואים 23,452 אסירים ביטחוניים, זאת בעקבות פעילות צה”ל ביהודה ושומרון שהובילה למעצרים נרחבים.

בן חמו: "ההתרעות המודיעיניות, הן מחוץ לבתי הכלא והן בתוכם, נמצאות במגמת עלייה", צילום: שבס

בשב”ס מעריכים כי חלק מהעצורים החדשים, שמגיעים לראשונה לכלא, ונחשפים לתנאים החדשים, מלבים את המתיחות בתוך בתי הסוהר. "אנחנו כבר ביום שאחרי", אומר בן חמו. "יש אלפי אסירים ועצורים מאוכזבי שחרור, והם חבית אבק שריפה".

בדומה למשטרה, גם בשב”ס נערכים לכל אפשרות. יחידות מיוחדות כמו כתר – כוח התגובה הראשוני של שב”ס, מצדה, נחשון ולוחמי הכליאה במחוזות השונים, מבצעים בשבועות האחרונים תרגילים אינטנסיביים. במקביל, היחידות מצטיידות באמצעים מיוחדים ונערכות לסיכול הפרות סדר רב-זירתיות בכמה בתי כלא במקביל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר