קצינים לוחמים שנמצאים במכללה לפיקוד טקטי (מלט"ק) יוכלו ללמוד אך ורק באוניברסיטאות במרחק של שלושים קילומטרים מהבסיס, שנמצא בגלילות, מכיוון שיופעלו בעת חירום כצוותי התערבות מהירים, שיכללו יכולות פיקוד ושליטה, כך נודע ל"ישראל היום".
בשבעה באוקטובר הקצינים, שהינם מפקדי פלוגות בחי"ר, שריון, הנדסה ותותחנים, לא הצליחו לפעול באופן אפקטיבי, מכיוון שהיו ללא ציוד וללא יחידה מבצעית. כתוצאה מכך, במקרים רבים קצינים קפצו על דעת עצמם בחזרה ליחידותיהם, אך בחלק מהמקרים נאלצו לוחמים בשטח לפקד על כוחות ללא ההכשרה המתאימה.
כחלק מלקחי השבעה באוקטובר, ולאור טענות שעלו מהקצינים עצמם, הוחלט בצה"ל להפוך את מלט"ק למעין יחידת התערבות מהירה שמתאפיינת ביכולות פיקוד ושליטה (פו"ש) כמכפיל כוח בזמן חירום. במשך השנתיים שבהם ילמדו לתואר ראשון יהיה לכל קצין ציוד מלא בבסיס האם, שנמצא בגלילות, ויהיה לאורך כל תקופת הלימודים בכוננות מבצעית להקפצה.
המשמעות של המהלך הייתה שעל הקצינים להתגורר וללמוד במרחק של עד 30 קילומטרים מבסיסים, על מנת שיוכלו להגיע אליו במהירות בעת הצורך. במסגרת התואר הראשון הקצינים לומדים במשך יומיים במכללה לפיקוד טקטי ובשאר ימות השבוע הם לומדים במוסדות אוניברסיטאיים. רובם אומנם מתגוררים כבר כעת באזור תל אביב, בשל האופי האינטנסיבי של הלימודים, אך כעת אלו שלא מתגוררים באזור יצטרכו לישון בבסיס או לשכור דירה באזור.
משמעות ההחלטה הינה שמוסדות אקדמיים שעד כה פעלו בשיתוף פעולה עם הצבא – נשארו מחוץ לרשימת המוסדות שיכולים להשתתף במכרזים שמכשירים את דור העתיד. המוסדות שיוכלו כעת להכשיר את חניכי המלט"ק יהיו רק אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת רייכמן. יצויין כי מדובר רק בחניכי המלט"ק, ויתר חניכי הקורסים, כדוגמת קורס טיס וקורס חובלים, יוכלו ללמוד באוניברסיטאות שונות, על פי הנהלים.
מי שביקרו את ההחלטה היו אנשי אוניברסיטת חיפה, במכתב ששלחה אוניברסיטת חיפה אל משרד הביטחון הם טענו כי במכרז שפורסם עוסק ברכש תכניות אקדמיות עבור המכללות הצבאיות ישנם תנאי סף מפלים. לטענתם, המכרז, ותנאי הסף החדשים המופיעים בו מדירים את אוניברסיטת חיפה מהשתתפות בחלקו המרכזי של המכרז.
הם ציינו כי אוניברסיטת חיפה נהנתה משיתוף פעולה פורה ומוצלח עם המכללה לפיקוד טקטי במשך שנים רבות. לטענתם, הלימודים התקיימו בקמפוס האוניברסיטה במשך יומיים בלבד, כאשר בשאר הימים הלימודים מתקיימים בקמפוס המכללה בגלילות. לטענתם, תנאי הסף מושא המכרז מביא לתוצאה הפוכה לגמרי לתוצאה הרצויה המחויבת בהתאם להחלטות ומדיניות הממשלה לעידוד אזורי הפריפריה הגיאוגרפית והכלכלית.
נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ׳ גור אלרואי: "אנו רואים בתנאי הסף החדש אפליה פסולה ופגיעה חמורה בעיקרון השוויון. המכרז הזה פוגע פגיעה קשה בשוויון ההזדמנויות של אוניברסיטת חיפה, ופוגע בסופו של דבר גם בסטודנטים, שהם אזרחי מדינת ישראל. לא ניתן יד לאפליה הזאת. נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת להביא לביטולה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו