למרות המאמצים הביטחוניים תועדו היום (שבת) גילויי שמחה רבים בכפר עקב שנמצא בשטח המוניציפלי של ירושלים.
כזכור, בגופי הביטחון השונים ביקשו לשים דגש על מניעת גילויי שמחה בכפרים אליהם ישתחררו האסירים מבתי הסוהר במסגרת עסקת החטופים. ואכן, בפעימה הראשונה אותם גילויי שמחה נותרו מתחת לשטיח, אולם כעת הגילויים מתרחשים במופגן ומופצים ברשתות החברתיות כדי לטעון לניצחון הטרור על ישראל.
תיעודים רבים של אותם גילויי שמחה של קרובי משפחות מחבלים באזור כפר עקב, בצפון ירושלים, מופצים ברשת. בין השאר, התושבים יצאו לחגוג את שחרורו של זעייד אשרף, ששילח את מבצע פיגוע ההתאבדות באוטובוס ברחוב אלנבי בתל אביב ב-2002.
כפר עקב הוא יישוב שנמצא ב"שטח המת" של גורמי הביטחון השונים, כאשר כל גוף מעביר את האחריות לאחר. במשטרה טוענים כי מדובר בכפר באחריות צה״ל, בצה״ל לא מכלילים את רוב השטח בחטמ״ר בנימין ובעיריית ירושלים מתייחסים לאזור כשטח מוניציפלי של העיר - אולם גם במקרה זה בעייתיות גדולה, שכן בעירייה לא מספקים לאזור שירותי מים ותברואה.
בעקבות האירועים, אנשי המנגנונים הפלשתיניים נשלחו לאזור במטרה להוריד את גובה הלהבות ובמערכת הביטחון בישראל בודקים כיצד להתמודד עם האירוע. בתוך כך, מפקד המנהל האזרחי תת-אלוף הישאם אבראהים הגיע מוקדם יותר היום (שבת) למעבר ״ביתוניא״ וקיים הערכת מצב מורחבת בחפ״ק שהוקם בנקודה.
עם סיום אותה הערכת מצב, אמר אבראהים כי ״העברנו מסרים חדים לצד הפלשתיני והבהרנו כי צה״ל יגלה אפס סובלנות כלפי גילויי תמיכה וחגיגות על שחרור המחבלים. בנוסף, הובהר כי לא נקבל בשום מצב מפגני תמיכה בארגון הטרור חמאס ובטרור ברחובות״. לאחר הערכת המצב נצפו כוחות צה"ל כשהם מגיעים לבית משפחת אשרף, שם הם הזהירו את הנוכחים שלא להמשיך בגילויי השמחה שתועדו ופורסמו ברשתות החברתיות. בעקבות החגיגות עצרו כוחות הביטחון את אחיו של אותו זעיד אשרף, שלקח חלק מרכזי באירועים בכפר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו