בחינת בגרות באנגלית (למצולמים אין קשר לכתבה) . צילום: יהושע יוסף

מאחורי הגב של ההורים: המורה שידל את התלמידות לג'קוזי - ושיפר את ציוניהן

מורה לחינוך גופני הורשע בשורת עבירות חמורות, ביניהן בילוי עם תלמידות קטינות בצימר כאשר הן בבגד ים - ותיעד אותן • כמו כן קיים קשר שכלל בתי קולנוע ושיחות ווטסאפ בלתי הולמות • בתמורה ביקש מאשתו, בוחנת בבחינת הבגרות באנגלית, להעלות את ציוניהן • בית הדין למשמעת של משרד החינוך החליט על פיטוריו ועל איסור עבודה במשרד לשלוש שנים

[object Object]

בית הדין למשמעת של משרד החינוך קבע באחרונה עונש חמור למורה לחינוך גופני, שהורשע בשורת עבירות משמעת חמורות הנוגעות להתנהלות פסולה עם תלמידות קטינות. ההרשעה הגיעה במסגרת הסדר טיעון, והעונש כולל פיטורים מיידיים והרחקה ממערכת החינוך.

התביעה חשפה שורת התנהגויות מדאיגות שהתרחשו בין המורה לתלמידותיו, האירוע החמור ביותר התרחש, כאשר המורה שידל שלוש תלמידות בנות 15 ו-16 לבלות עמו בצימר הכולל בריכה וג'קוזי. למרות שהתלמידות לא היו תלמידותיו הישירות, הוא בחר להצטרף אליהן לבריכה כשהן לבושות בבגדי ים. האירוע אף תועד בתמונות שצולמו במכשיר הטלפון של המורה עצמו.

החקירה העלתה כי לא היה מדובר באירוע חד פעמי. לאורך תקופה של כשנתיים, המורה קיים קשר בלתי ראוי עם התלמידות, שכלל בילויים משותפים בקניונים, בתי קולנוע ובתי קפה, הרחק מעיני הצוות החינוכי וההורים.

משרד החינוך, צילום: אורן בן חקון

בנוסף, הוא ניהל עם התלמידות שיחות באפליקציית ווטסאפ, שתוכנן הוגדר כ"בלתי הולם למעמדו כמורה". המורה ניסה לנצל את מעמדו כדי להשפיע על הישגיהן של התלמידות. הוא פנה לאשתו, שהייתה בוחנת בבחינת הבגרות באנגלית, וביקש ממנה להעלות את ציוניהן של שתיים מהתלמידות המעורבות בפרשה.

בית הדין למשמעת הטיל על המורה שורת עונשים הכוללים נזיפה חמורה, פיטורים מיידיים (עם זכאות לפיצויי פיטורים) ואיסור עבודה במשרד החינוך למשך שלוש שנים. בנימוקיו, הדגיש בית הדין את חומרת המעשים וציין כי הם "פוגעים באמון הציבור ובאמון התלמידות והוריהן בשירות הציבורי בכלל ובמערכת החינוך בפרט". בית הדין נתן משקל משמעותי לפער הגילים הגדול בין המורה לתלמידות, ודחה את טענתו כי היכרות מוקדמת עם משפחות התלמידות מהווה נסיבה מקלה.
בהחלטה נפרדת, בית הדין דחה את בקשת המורה לקיים את הדיון בדלתיים סגורות ולאסור את פרסום המקרה.

בית הדין קבע כי עקרון פומביות הדיון גובר, במיוחד לאור העובדה שהמתלוננות כבר אינן קטינות. יתרה מזאת, בית הדין ציין כי דווקא פרסום המקרה ופרטי העובד משרתים את האינטרס הציבורי ותורמים לשמירה על המוסר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...