עורך דין תביעת ביטוח מומלץ לשנת 2025

תביעה נגד חברת ביטוח, תביעת ביטוח מתרחשת במקרים רבים וקיימות שלל פוליסות ביטוח, וכוללת גם תביעה נגד חברת הביטוח של המזיק, אלו מקצת מהאפשרויות להגיש תביעה נגד חברת ביטוח.

עו"ד חיים הקמן (צילום: מיטל אזולאי)  ,
עו"ד חיים הקמן (צילום: מיטל אזולאי)

בשיתוף עו"ד חיים הקמן

עורך דין תביעת ביטוח רכב

במקרה ואדם היה מעורב בתאונת דרכים יש למעשה 2 תביעות עיקריות האחת בגין נזקי גוף בה מוגשת התביעה כנגד חברת הביטוח של אותו רכב בו נהג ואשר ביטחה בביטוח חובה ואין כל קשר לשאלה מי האשם בתאונה.

בתביעה לנזקי רכוש לרכב מגישים התביעה כנגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע וכאן יש חשיבות מי האשם בתאונה והוא זה שיישא בתשלום עבור הנזק, במקרים מסוימים בית המשפט מחלק את האחריות בין הצדדים ולא קובע אשם אחד ברור.

תביעת תאונות אישיות

לעיתים אדם אשר נפגע בתאונה רכש פוליסת ביטוח אשר מעניקה פיצוי במקרה ונפגע בתאונה יש לבחון מה הפוליסה מעניקה ולדרוש מלוא הסכומים.

לא פחות חשוב לבדוק את נסיבות המקרה, והאם ניתן בנוסף להגיש תביעה כנגד המזיק, תביעה זו בדרך כלל תהיה גבוהה בצורה משמעותית מתביעת הפוליסה.

תביעה נגד המעסיק דרך פוליסת ביטוח חבות מעבידים

עובדים אשר נפגעים בתאונת עבודה ויודעים שהם זכאים לפיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי, כדאי לדעת שברוב המקרים העובד שנפגע יהיה זכאי גם לפיצוי כספי נוסף מחברת הביטוח של המעסיק שלא דאג לעבודה בטוחה, התביעה מוגשת באמצעות עורך דין נזיקין כנגד המעסיק וחברת הביטוח.

תביעת פוליסת ביטוח סיעודי

חברות הביטוח דוחות את רוב תביעות מבוטח לגמלת סיעוד ויש צורך להגיש התביעה לבית המשפט בעזרת עורך דין תביעת ביטוח. רק לאחר הגשת התביעה יקבע התיק לישיבת גישור ויסתיים בתשלום גמלה למבוטח.

תביעה כנגד פוליסת הביטוח של המזיק

כאשר אדם נפגע עקב רשלנות או מחדל של גורם אחר ניתן להגיש התביעה נגדו, לדוגמא: נפילה עקב מפגע, נשיכת כלב, החלקה על מים ועוד ועוד מקרים רבים שונים ומגוונים, במרבית המקרים לאותו אדם, חברה או עירייה יש כיסוי ביטוחי וחברת הביטוח תישא בתשלום הפיצוי.

גם כאשר ברור שעל חברת הביטוח לפצות יש לבחון היקף הפיצוי

על מנת לבחון היקף הפיצוי יש לבחון שלושה גורמים שהכי משפיעים על חישוב הפיצוי: גיל הנפגע, שכרו והאם נותרה מגבלה שמעניקה אחוזי נכות.

כמובן שבודקים גם נסיבות כל מקרה ומקרה אלו הוצאות הוציא הנפגע עקב התאונה, כמה ימי עבודה הפסיד, כיצד הפגיעה השפיעה על כושר ההשתכרות, עזרה שקיבל לאחר התאונה ועוד.

עורך דין חיים הקמן מציין מספר עצות שימושיות במקרה וחלילה נפגעתם בתאונה.

יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מוקדם ככל הניתן ועדיף להזמין אמבולנס למקום, הדבר יסייע רבות בהוכחות מקום התאונה וכי נפגע בתאונה, יש לתאר בפני הגורם המטפל כיצד התרחשה התאונה.

יש להתלונן על כל האברים שנפגעו ולא להתרכז רק באיבר שהכי כואב, גם אם אותו אדם סבל בעבר מאותו איבר ויש החמרה בכאבים או המצב יש לציין זאת בפני הרופא.

יש מקרים שחלק מהפגיעה מתגלה רק לאחר תקופת זמן כגון בעיות נפשיות, מחלת הפיברומיאלגיה ועוד, מיד כאשר מתגלה מצב רפואי חדש יש לפנות לרופא ולציין שאותו אדם נפגע בתאונה.

אין כל חובה לשוחח עם חוקר מטעם חברת הביטוח ומומלץ שלא לשתף עימו פעולה, חברת הביטוח יכולה לקבל את מלוא המידע בצורה מסודרת דרך עורך הדין ואין כל סיבה לנהל שיחות מסדרון.

יש חשיבות רבה שהתיעוד הרפואי יהיה רציף יש לבצע ביקורת רפואית מדי חודש עד חודשיים בית המשפט הרופאים בוחנים היקף התלונות בפני הרופא.

יש לעבור בדיקות הדמיה כגון סיטי, אולטראסאונד ועוד על מנת לברר המצב הרפואי בצורה טובה ולוודא הפגיעה בעקבות התאונה.

יש לציין תאריך התאונה בכל פניה לרופא המטפל.

באם מדובר בתאונת עבודה יש לציין זאת בפני הרופא, גם תאונת דרכים בדרך לעבודה או חזרה ממנה היא תאונת עבודה.

יש להיוועץ עם עורך דין היות וכל מקרה בוחנים את נסיבות המקרה והיקף הפגיעה של אותו נפגע והשפעת התאונה על חייו.

מרבים עורכי הדין מאפשרים פגישת יעוץ ללא כל עלות, היוועצו עם עורך דין אשר לו הידע והניסיון להעריך סיכויי תביעתכם והיקף הפיצוי הצפוי

חיים הקמן עורך דין נזיקין

ילדי טהרן 10 ראשון לציון

טל ישיר: 050-7123474 פקס: 077-4704593

מייל: haimhekman@gmail.com

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף עו"ד חיים הקמן

כדאי להכיר