בשיתוף עו"ד חיים הקמן
בכל תאונה שמתרחשת בבית הספר יש לבחון האם בית הספר (העירייה) או מורי בית הספר (משרד החינוך) התרשלו כלפי ילדכם באופן שגרם לפציעתו.
בית הספר הכוונה האם התאונה נגרמה עקב ליקוי במבנה או שמא עקב התרשלות של מורי בית הספר ובהתאם התביעה תוגש נגד הגורם הרלוונטי או במקרים מסוימים אף כנגד שני הגורמים.
עבור כל תלמיד נרכשה פוליסת תאונות אישיות אשר מעניקה פיצוי בהתאם לתנאיי הפוליסה – במקרה זה אין צורך להוכיח רשלנות כלשהי והפוליסה מעניקה פיצוי רק בפגיעות שגורמות לנכות בשיעור של 5% ו/או ימי היעדרות רבים.
אלו פעולות יש לבצע לאחר תאונה בבית הספר?
- יש לאסוף ראיות במידת הניתן צילום של המפגע אשר גרם לתאונה, פרטי עדים, דוח תאונה וכל פרט נוסף שבכוחו להוכיח את טענת הרשלנות, לדוגמא התלמיד החליק ונפגע עקב רטיבות שהייתה על רצפת בית הספר, במקרה זה, יש לוודא שנרשם בדוח התאונה כי הייתה רטיבות במקום.
- יש לגשת לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי ולציין בפני הרופא גם את נסיבות התאונה כאמור בדוגמא, החלקה עקב רטיבות.
- יש לוודא שמלוא הפגיעות נרשמו קרי כלל האברים שנפגעו והתסמינים מהם סובל הקטין.
- יש להיוועץ עם עורך דין בתחום הנזיקין, במרבית המקרים שיחת היעוץ ללא כל תשלום.
מהו היקף הפיצוי שניתן לקבל במקרה של תאונה בבית הספר?
היקף הפיצוי תלוי בהיקף הפגיעה, האם נותרה נכות בעקבות התאונה ומה שיעורה.
האם נגרם הפסד שכר להורים, אילו הוצאות היה צריך להוציא בעקבות התאונה, הצורך בתשלום עתידי לדוגמא עבור מטפל או עזרה לימודית.
עורך הדין מעריך כל מקרה באופן אישי היות ובכל מקרה קיימים נתונים שונים לרבות נסיבות התאונה וסיכויי התיק, אשר משפיעים על היקף הפיצוי הכספי.
הפיצוי שמתקבל שייך לקטין ואין אפשרות לעשות שימוש בכספו אלא אם בית המשפט משתכנע שכדאי להשקיע את כספו לדוגמא ברכישת דירה או חלק בדירה ואז הוא יאפשר שימוש בכספים.
חשוב לדעת כי במקרים רבים לא ניתן לעמוד את היקף הפגיעה של הקטין אלא רק לאחר שחולפת תקופת החלמה.
לכן מומלץ לאסוף מסמכים כפי שצוין לעיל ורק לאחר מכן שיתברר היקף הנזק לבחון האם כדאי להגיש התביעה – אל תפגעו בסיכויי התביעה, פעלו נכון והבטיחו קבלת פיצוי במידה ותהיו מעוניינים להגיש התביעה בעתיד.
לרשותכם זמן רב, תביעות ביטוח מתיישנות לאחר 3 שנים ותביעות כנגד המזיק לאחר 7 שנים – אך במקרה של קטין מועד ההתיישנות נספר רק בהגיעו לגיל 18 ולכן קיים זמן רב לבחון השפעות התאונה והאם כדאי להגיש התביעה כנגד בית הספר או הגן.
יצוין כי פוליסת הביטוח של התלמידים “תאונות תלמידים” חלה בכל מצב גם בשבת ובחגים וגם מחוץ לשעות בית הספר 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע.
הבטיחו קבלת פיצוי לילדכם במידה ונפגע בבית הספר, אספו כל התיעוד הרלוונטי, פנו לקבל טיפול רפואי מוקדם ככל הניתן והיוועצו עם עורך דין, רק לאחר שתבצעו כלל הפעולות ניתן לבחון המקרה ולהעריך היקף הפיצוי הכספי לו זכאי התלמיד שנפגע בתאונה.
משרדנו עסק בפציעות רבות שמוגשות בגינם תביעות נגד בבית הספר או הגן, אלו רק חלק מהדוגמאות לתביעות שהוגשו נגד בית הספר.
- תלמיד שנפגע מדלת כיתה ללא מנגנון האטה ובלימה יעקב כך נגרמה קטיעה של חלק מהאצבע.
- החלקה ערב רטיבות ברצפת בית הספר, נגרם שבר במרפק.
- נפילה ממקום גבוה ללא כל מעקה או השגחה, פגיעת ראש קשה.
לא בטוחים באשר למקרה בו ילדכם נפגע, ניתן ליצור קשר לשיחת / פגישת יעוץ ללא כל עלות או התחייבות.
טל ישיר 050-7123474 פקס: 077-4704593
ילדי טהרן 10 (מתחם העסקים WEST) ראשון לציון
בשיתוף עו"ד חיים הקמן