5 הרגלים שיעזרו לכם להפסיק להתעורר בלילה לשירותים

ייצור השתן אמור לרדת בזמן השינה, אבל אם אתם מוצאים את עצמכם קמים באמצע הלילה כדי להתפנות, יש בהחלט כמה דברים שאתם יכולים לעשות • זה הסוד לשנת לילה רציפה

שירותים. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

בחורף, כשקר בחוץ, אין דבר נעים יותר מלהתכרבל במיטה החמה. אז תארו לעצמכם את התסכול כשאתם שקועים עמוק בשמיכות, והמוח מאותת שוב ושוב שהגיע הזמן להשתין. זה לא רק מטריד - זה יכול להוביל לעצבנות בבוקר, במיוחד אם קשה לכם לחזור לישון.

באופן טבעי, ייצור השתן אמור לרדת בזמן השינה, מה שמאפשר 6-8 שעות שינה רצופה. אבל אם השינה שלכם מופרעת בגלל צורך תכוף להשתין במהלך הלילה, אתם לא לבד. נוקטוריה היא מצב רפואי הגורם להתעוררות יותר מפעם אחת בלילה כדי להשתין. היא משפיעה על כשליש מהמבוגרים מעל גיל 30 וכמחצית מהאנשים מעל גיל 65. אבל לא חייבים לסבול.

לא נעים להתעורר באמצע הלילה לשירותים. אילוסטרציה, צילום: GettyImages

מה עושים?

  1. פיקוח על צריכת קפאין בלילה - מחקרים מראים שמשקאות המכילים קפאין יכולים להגביר את הצורך להשתין. מומלץ להפסיק לצרוך קפאין עד הצהריים, או לפחות להימנע ממנו במחצית השנייה של היום.
  2. טיפול ברצפת האגן - בעיות ברצפת האגן עלולות לגרום לדחף בשתן או דליפת שתן. תרגילי חיזוק פשוטים (כמו תרגילי קיגל) או טיפול מקצועי יכולים לעזור.
  3. גרבי לחץ - גרביים אלו משפרות את זרימת הדם ומונעות הצטברות נוזלים ברגליים במהלך היום, מה שעשוי להפחית את הצורך להשתין בלילה.
  4. הימנעות משתייה מרובה - אחרי ארוחת הערב מומלץ להפסיק לשתות שעתיים לפני השינה ולהגביל שתייה בשעות אחר הצהריים והערב. חשוב במיוחד להימנע מאלכוהול.
  5. תנומה יומית קצרה - שינה קצרה בצהריים יכולה לעזור לגוף לספוג נוזלים ולהפחית את הצורך להשתין בלילה.

מתי כדאי לפנות לרופא?

אם ניסיתם את הטיפים האלה ואתם עדיין קמים לשירותים מספר פעמים בלילה, או אם הדבר פוגע משמעותית באיכות השינה שלכם, מומלץ להתייעץ עם רופא. הוא יוכל לאבחן את הגורם - בין אם זו בעיה רפואית, תופעת לוואי של תרופות או גורם אחר - ולהמליץ על הטיפול המתאים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר