לא הולכים לישון בשעות קבועות? - זה עלול להיות קטלני

כולנו יודעים שבשביל לשמור על הבריאות מומלץ לישון לפחות 7 שעות בלילה, אבל כעת מסתבר שגם לקביעות השעה בה אנחנו הולכים לישון עלולה להיות השפעה קטלנית על הבריאות שלנו

הולכים לישון בשעה לא קבועה? זה מסוכן. צילום: gpointstudio freepik

שינה מספקת היא מרכיב חשוב בבריאות שלנו, את זה אנחנו יודעים כבר מזמן, כשלפחות 7 שעות שינה הם הכמות המומלצת. אבל מחקר חדש מראה שגם לזמן בו אנחנו הולכים לישון יש השפעה על הבריאות והסיכונים למחלות שונות, ויותר מכך - אי קביעות בשעת השינה עלולה להיות קטלנית.

מחסור בשינה משפיע כל היבט בתפקוד הגופני והמנטלי שלנו, החל ממלחמה בזיהומים והתמודדות עם מחלות, ועד לתפקוד המחשבתי והקוגניטיבי שלנו. מחסור בשינה משפיע גם על הרגשות שלנו, ולא רק שאנחנו עייפים אנחנו גם נוטים להיות עצבניים יותר - דברים שבטווח הארוך יכולים לגרום לחרדה ודיכאון. אם כן, החשיבות של 7 עד 9 שעות שינה מדי לילה היא ברורה - אך גם ללוח הזמנים בו אנחנו הולכים לישון יש חשיבות עצומה.

אי סידרות בשעת השינה מגבירה את הסיכון להתקפי לב, צילום: envato

במחקר חדש שהתפרסם ב-BMJ Journals, מתגלה כי לקביעות בשעת השינה יש משמעות אפילו גדולה יותר מכמות שעות השינה. המחקר הזה התמקד באופן ספציפי בהשפעות של יציבות שעת השינה, בשונה ממחקרי עבר שבעיקר התמקדו בחשיבות של כמות שעות השינה. 

המחקר מצא שאי סדר בשעת השינה מגביר את הסיכוי לאירועים קרדיווסקולריים חמורים - כמו שבץ או מחלות לב, זאת כאמור אפילו אם מקפידים על כמות מספקת של שעות שינה. המשתתפים במחקר היו ללא שום רקע של מחלות לב בעבר, והמעקב אחרי אירועים לבביים שחוו נמשך לאורך 8 שנים. 

7 שעות שינה זה לא כל מה שצריך להקפיד עליו, צילום: המחשה - מידג'רני

החוקרים גילו כי אנשים עם שגרת שינה לא סדורה היו בסיכון גבוה יותר ב-26% לאירוע לבבי חמור, בהשוואה למי שהקפידו ללכת לישון בשעות קבועות. אלו שהקפידו על שגרת שינה מתונה, היו בסיכון של 8% יותר מאלו עם שגרה קבועה. 

המסקנה העיקרית של החוקרים שביצעו את המחקר הזה מצביעה על הצורך להקדיש יותר תשומת לב לסדירות השינה, הן אצל אנשים פרטיים והן במרפאות המתמחות בתחום השינה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר