תפסיקו לספור כבשים: הטריק הפשוט שיעזור לכם להירדם

גורו הבריאות הת'ר גורדון פרסמה בחשבון הטיקטוק שלה סרטון, בו היא מסבירה על שיטה מיוחדת שתעזור לכם להירדם בקלות • לטריק המעניין יש הסבר מדעי, והוא קשור להורמון המלטונין

מתח כרוני עלול להשפיע לרעה על המוח. צילום: GettyImages

אם אתם מאותם אנשים שמסתובבים ללא הרף במיטה ופשוט לא מצליחים להירדם לא משנה כמה כבשים אתם סופרים, טריק פשוט וקצר שחלקה גורו וולנס בטיקטוק יכול אולי לסדר לכם בקרוב שינה טובה ונעימה.

על פי גורו הבריאות הת'ר גורדון, המתחזקת חשבון טיקטוק עם כמעט 30 אלף עוקבים בשם Pretty Sick Heather, כל מה שאתם צריכים לעשות כדי להירדם הוא לגלגל את העיניים. איך בדיוק? בסרטון שזכה ל-6.9 מיליון צפיות מאז שעלה, הת'ר משתפת בטריק שלטענתה עובד עבורה ועבור משפחתה כבר שנים והוא פשוט וניתן לביצוע על ידי כל מי שמתקשה להירדם, ילד או מבוגר.

@prettysickheather

אז מה הסוד? מתחילים בדבר הכמעט מתבקש: עצימת עיניים. השלב הבא הוא סדרת תנועות של גלגול עיניים למעלה תוך שמירה על עיניים עצומות. לאחר מכן, מכוונים את העיניים כלפי מטה ומחזירים אותן למרכז. בשלב הבא מביטים שמאלה עד הסוף, מחזירים למרכז, ואז ימינה, וחוזרים שוב למרכז. לבסוף, מכוונים את העיניים לגשר האף כאילו מנסים להביט במבט "פוזל".

"אתם צריכים לעשות זאת ברגע שתמצאו את עצמכם ערים בלילה, ולחזור על כך עד שתחזרו לישון", הוסיפה והסבירה, ושיתפה כי מעולם לא הצליחה להגיע ליותר משני מחזורים כאלה בלי להירדם שוב. "אני מבטיחה לכם שלא תוכלו לעשות זאת ולא להירדם", אמרה.

אז האם הטריק הוא עוד שטות של הרשת ולא באמת עובד או שמדובר בפתרון שישמח אנשים רבים הסובלים מנדודי שינה? כצפוי, התגובות היו חלוקות. בעוד לא מעט גולשים שיתפו כי ניסו את הטריק והוא אכן עבד עבורם, היו את מי שטענו כי מדובר ב"אחיזת עיניים" (תרתי  משמע) וכי הם נרדמו מהר יותר מהאזנה לסרטון של הת'ר. גולשים נוספים טענו כי הוא מסוכן עבור אנשים הסובלים מוורטיגו כיוון שתנודות העיניים שימשו כטריגר.

הטריק שיעזור לכם לישון טוב, צילום: gpointstudio / freepik

במידה ותהיתם אם יש הסבר מדעי שתומך בטענותיה של הת'ר - התשובה היא חיובית. במחקרים שנעשו בעבר נמצא כי תנועות עיניים יכולות להגביר את רמות המלטונין, הידוע בין היתר גם כהורמון השינה. ד"ר וילם גילן, קרדיולוג מדנמרק, כתב על יעילות השיטה בפוסט שפרסם בפלטפורמת התוכן מדיום, בו הסביר שפעולת הגלגול קשורה לשחרור מלטונין, המווסת את דפוסי השינה שלנו. "על ידי גלגול העיניים מעלה בצורה מודעת, ניתן להפעיל את התהליך הטבעי הזה ולגרום לגוף להתחיל את מחזור השינה", כתב.

מחקרים נוספים הראו ש"שנת חלום" (REM – Rapid Eye Movement, שהוא השלב במחזור השינה הכולל את מרבית החלימה) המלווה בתנועות עיניים מהירות, מסייעת לשחרור מלטונין ומספקת ראיות נוספות לקשר בין ההורמון לתנועות העיניים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר