גאוני: מתחמי עבודה בחינם באמצע שמורות טבע

מחפשים השראה ונמאס לכם לעבוד מהמשרד או מהבית? כדאי שתשקלו להחליף את סביבת העבודה באופן ספייס מול אגמים וחורשות • יש אנשים שהפכו את זה לשגרה

מתחם אופן ספייס , דוד פזואלו
מתחם אופן ספייס, צילום: דוד פזואלו

כחלק מאילוצי משבר הקורונה, עברו חברות וארגונים רבים לנוהל עבודה מרחוק, וזאת כשמתחמי העבודה המשותפים שהיו פופולאריים מאד נאלצו לנעול את דלתותיהם. מאז, טרנד העבודה מרחוק הוטמע בלא מעט ארגונים וחברות, גם אם לימים בודדים בשבוע, ואפשרות העבודה מרחוק הורחבה גם מעבר לגבולות הבית בתקופות סגרים.

אחת האלטרנטיבות המהנות והפחות מוכרות לעבודה מרחוק, היא מתחמי אופן ספייס באתרים של שמורות טבע וגנים לאומיים. אלו הן פינות ייעודיות במבחר גנים לאומיים ברחבי הארץ, המאפשרות עבודה ולמידה מרחוק באמצעות פינות ישיבה מסודרות, תשתית אינטרנט, Wi-Fi וכן נקודות חשמל להטענת מחשבים וסמארטפונים.

רוס ווד יבוגניה ירצנקין בעין חמד, צילום: רשות הטבע והגנים

"למרות שיש לנו משרד מדהים בגבעת שאול, מאז הקורונה מאפשרים לנו לעבוד גם מרחוק, והתאהבתי ברעיון של עבודה מהטבע" מספרת יבגניה ירצנקין, מנהלת בחברת ההייטק אופרטיב, שעובדת מהגן הלאומי עין חמד שבהרי ירושלים. "תמיד אהבתי את הגן הלאומי עין חמד, והייתי מגיעה אליו בשבתות עם משפחה וחברים. כששמעתי שנפתח שם מתחם אופן ספייס לעבודה מרחוק אימצתי אותו מיד, וגם הזמנתי חברות מהעבודה להצטרף אלי.

"אני אוהבת בעיקר את הרעיון של עבודה במקום שהוא פחות פורמאלי, שמשלב גם טבע וגם מפגש חברתי. אני קובעת שם בבוקר עם חברות מהעבודה, אנחנו מתחילות את היום בטיול, ואז מקיימות ישיבת צוות וממשיכות לעבוד כל אחת בנפרד על המחשב הנייד שלה. מבחינתי זה שילוב קסום ומרענן של ביזנס ופלז'ר".

מי שעוד עובד מהגן הלאומי עין חמד הוא רוס ווד, מפתח תוכנה בחברת סינטק מדיה המתגורר בירושלים. "אני מתחיל את יום העבודה שלי בטיול קצר בשמורה, ואז יושב באחד מהשולחנות באזור שיש בהם אינטרנט אלחוטי, ומתחיל לעבוד על המחשב. מאז הקורונה התחלנו לעבוד מהבית, ואימצנו את זה גם כשהיה אפשר לעבור למשרדים. אבל העבודה מהבית קצת מנוונת את הראש, ובחיק הטבע יותר נחמד גם מבתי קפה כי שקט יותר. אזור העבודה בגן הלאומי הוא קטן ומתוחם, יש שני שולחנות קק"ל ואינטרנט. מתחילים את היום בטיול קצר ואז יושבים לעבוד, אוכל מביאים מהבית או מקיוסק סמוך".

מרהיב, צילום: דור פזואלו

מיכאל קלנקוביץ, העובד כמתכנת בחברת אוטודסק, עובד מהמשרד רק פעמיים בשבוע. הוא מתגורר ברמת גן, וכששמע שיש מתחם כזה בגן הלאומי תל אפק, אימץ את המקום. "בהחלט יוצא שמכירים אנשים שעובדים בחברות אחרות. אני מביא איתי אוכל ויושב לעבוד משעה תשע בבוקר עד שלוש, ומידי פעם עושה אתנחתות של טיול בין העצים.

סטארט אפ

כשעוד לא היה משרד לחברת הסטארט אפ אליינמנט לאבס שהקים יהודה נאמן, עבדו הוא והשותף שלו ממתחמי העבודה בגן הלאומי תל אפק ובעין חמד. "אני גר באורנית, אז עבדתי מתל אפק, והשותף שלי גר במוצא, אז עין חמד קרוב אליו. לפעמים נסעתי לעבוד איתו משם, ולפעמים ההיפך. גיליתי שזאת סביבה עבודה מרימה לשיחות עם משקיעים, ובתקופה שעבדנו, רק משם גייסנו כספים לחברה ואפילו הרמנו מוצר. למרות שלפני כחצי שנה שכרנו משרדים באורנית, פעמיים בשבוע אנחנו עדין נפגשים בתל אפק או בעין חמד. אנחנו מזמינים אוכל בטייק אווי או מביאים מהבית, ולפעמים אפילו מביאים גזיה ומבשלים שקשוקה.

איפה תמצאו מתחמים כאלה?

מתחמי האופן ספייס של רשות הטבע והגנים פועלים בגן לאומי מגדל צדק, גן לאומי תל מגידו, גן לאומי תל ערד, שמורת הטבע עין אפק, גן לאומי ירקון – מתחם תל אפק, גן לאומי עין חמד, גן לאומי תל באר שבע וגן לאומי ממשית.

במקום חנייה חופשית בשפע, והשימוש בהם הוא ללא תשלום נוסף מעבר לדמי הכניסה לאתר, אך על בסיס מקום פנוי. יש להירשם מראש לביקור באתר באמצעות מערכת הזמנת ביקור באתר האינטרנט של רשות הטבע והגנים. שעות הפעילות של המתחמים הם בהתאם לשעות הפעילות הקבועות של האתרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר