עולים חדשים (ארכיון. למצולמים אין קשר לתוכן הכתבה) | צילום: גדעון מרקוביץ'

גם בתפוצות יוכלו להתנדב לשירות לאומי

תקנות חדשות יאפשרו גם ליהודי התפוצות להשתתף בפרויקט הלאומי, במטרה לעודד עלייה • "כניסה למעגל המתנדבים תחסוך ביורוקרטיה"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות ח"כ חיים כץ אישרה היום (שלישי) תקנות חדשות, שמטרתן להסדיר את עקרונות השירות הלאומי וההתנדבות הקהילתית. 

לראשונה, התקנות מאפשרות לכל אדם שזכאי לאשרת עולה או לתעודת עולה לפי חוק השבות, או משתתף בתכנית זהות (כגון פרויקט 'מסע' או 'תגלית') לבצע שירות לאומי בישראל. השירות יתבצע בישראל בלבד וימשך 12 חודשים לפחות. בנוסף, מגדירות התקנות את התנאים לזכאות לדירת מגורים בעת השירות, לשילוב עבודה ולימודים במהלך השירות וכן לעניין הכשרות בזמן השירות. התקנות החדשות יכנסו לתוקף בראשון לספטמבר, מועד פתיחת שנת השירות בשירות הלאומי-אזרחי.

לדברי ראובן פינסקי, מנכ"ל רשות השירות הלאומי- אזרחי, מטרת המהלך היא לעודד עלייה ולהדק את הקשר עם יהדות התפוצות. "ההגדרה של השתתפות בתוכנית זהות כתנאי מספק לכניסה למעגל המתנדבים נועדה לחסוך את המסלולים הביורוקרטים של משרד הפנים הנדרשים להכרה בזכאות לתעודת עולה", הסביר פינסקי.

בדיון נקבע כי כל עלות נוספת שלה יידרש גוף מפעיל כתוצאה מקליטת מתנדבים המוגדרים כבודדים, שייכים לנוער בסיכון או עולים חדשים ימומנו על ידי המדינה. "אנחנו לא מוכנים שגוף לא יקבל לשירות עולה, נער או נערה בסיכון או משרת בודד בגלל שיש לכך עלויות נוספות, ולכן קבענו שהמדינה היא שתשלם את ההפרש". 

בתום הדיון ביקש פינסקי לציין את פעילותו ומעורבותו של השר הממונה צחי הנגבי שקידם את התקנות החדשות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...