ריקי ביטון בת ה-42, אישה בריאה בדרך כלל, התעוררה בוקר אחד עם שיתוק חמור, ללא יכולת לקום מהמיטה, לזוז או אפילו לתקשר. היא הובהלה לבית החולים הדסה עין כרם, שם התברר כי היא בשיאו של אירוע מוחי חריף. היא נכנסה לצינתור מוח באופן בהול. שעתיים לאחר הצנתור שהציל את חייה, ריקי כבר שוחחה עם רופאיה. פרופ׳ חוסה כהן, מצנתר המוח שהציל את חייה סיפר: "היה פה שילוב מדהים של הגעה בזמן למרכז שמתמחה בטיפול באירועי מוח ושל התאוששות מהירה ביותר".
ריקי סיפרה על אותו הבוקר: "משהו מייד הרגיש לי לא תקין, ובשניות הראשונות לא הבנתי מה קורה. ניסיתי להזיז את הזרוע, אבל היא לא זזה. ממש הסתכלתי עליה, ניסיתי לתת פקודה שהיד תזוז, אבל כלום. ניסיתי להתפתל במיטה, להזיז את הרגל וכלום, הרגשתי משותקת בכל הצד של הגוף. ניסיתי לדבר וגם זה לא הצליח. ידעתי מה אני רוצה לומר, הייתי חדה ועירנית, אבל המילים פשוט לא יצאו".
לאחר הצנתור, היא התאוששה באופן מהיר ביותר, שהדהים את רופאי המחלקה. "אנו מצפים מחולה לאחר צנתור, גם אם הוא בדרך כלל אדם בריא ללא מחלות רקע, שיתאושש בטווח של שמונה שעות, לאט לאט. אבל ריקי הדהימה אותנו. שעתיים לאחר הצנתור המוחי היא כבר פטפטה עם כולנו וחלקה איתנו את כל מה שזכרה מהאירוע", סיפר פרופ' כהן.

פרופ׳ כהן הסביר שריקי הובאה אל בית החולים בטווח הזמן המהיר ביותר, מה שסייע בהצלתה: "העורק הראשי שמוביל דם למוחה של ריקי נחסם על ידי קריש דם ולא הצליח לספק דם לצידו השמאלי של המוח, והגוף מייד אותת לה בחוסר תפקוד, חוסר יכולת לדבר או להזיז את הידיים והרגליים. בצנתור בהול פתחנו את העורק והוא החל להזרים דם למחצית המוח השמאלית".
"אני שב ומפציר באנשים – בני כל הגילאים, שמרו על עצמכם", הדגיש פרופ׳ כהן, "אכילה בריאה, ספורט ותנועה, הקפדה על שינה טובה – כל אלו יכולים לעשות את ההבדל בין חיים בריאים לבין מחלות שונות ומסכנות חיים". ריקי מסכמת בחיוך: "המסר שלי לכולם הוא שחשוב להקשיב לגוף, לזהות סימנים ולהגיע כמובן לטיפול רפואי רק אצל מי שמתמחה במצב שלך. לאירוע מוחי יש ממש סימנים מובהקים ובגלל שהכרתי אותם זיהיתי תוך זמן קצר מה קורה לי".