משרד הבריאות העביר היום לתנועה לחופש המידע את כל החומר המחקרי הגולמי שהוא העביר לחברת פייזר בכל הנוגע לתופעת הלוואי שנרגמו בעקבות חיסוני הקורונה וכן כל המידע המחקרי על החסינות שהציבור בישראל פיתח אחרי קבלת החיסון וכן ככל הנראה גם זריקת הבוסטר.
יש ציין כי משרד הבריאות לא העביר לתנועה את החוזים שנחתמו מול חברת פייזר, וזאת מכיוון שהמשרד התחייב מול חברת התרופות לסודיות מסחרית.
המידע לא הועבר בקלות לתנועה ומלכתחילה במשרד סירבו להעביר אותו. לאור זאת התנועה עתרה לבית המשפט וזה כפה על משרד הבריאות להעביר את המידע הגולמי. אולם היום (חמישי) עם קבלת המידע התברר שמדובר בקבצים רבים גולמיים של אקסל דבר שגרם לתנועה לפנות אל הציבור הרחב בבקשה עזרה. בציוץ שכתבה התנועה נכתב כי "ביקשנו ממשרד הבריאות את כל המידע שהוא העביר לחברת פייזר - אבל במשרד לא ענו. אז עתרנו לבית המשפט - ועכשיו קיבלנו המון אקסלים. נשמח אם תיכנסו ללינק ותספרו לנו מה יש בהם".
הבקשה נפלה ככל הנראה על אוזניים כרויות, והתנועה לאתר גרמה לנפילה חלקית של האתר בעקבות כמות אדירה של ניסיונות כניסה אל החומר.
אור סדן, מרצה במכללה למנהל ועורך דין בתנועה לחופש המידע התייחס לחומרים ששוחררו, וציין: "מה שהמדינה נתנה זה את כל החומר הגולמי וכן חוזה מהעבר, אך לא את החוזים כרגע ועוד כמה חוזים המדינה חתמה עם פייזר וכן מי האחראי במקרה של תקלות. יתכן שהמדינה תחשוף עוד מידע בהמשך.
"בכל מקרה אנו העדפנו שלא לנתח את החומר הגולמי אלא לפרסם אותו כמות שהוא כדי שחוקרים בארץ יעבדו עליו, אנחנו מצפים שהמדינה תמשיך לשחרר ולפרסם את החומר ואם יש דברים סודיים, כמו למשל כמה כסף שולם, אז המדינה יכולה להשחיר את הפרט הזה בתוך הפרסום. אנו בכל מקרה רוצים לדעת כמה מנות ישראל קנתה, כמה חוזים עוד יש. צר לנו שמשרד הבריאות פרסם את הדברים רק אחרי עתירה לבית המשפט".
גורם בתנועה לחופש המידע הביע אכזבה מכך שהיה צורך לפנות למערכת המשפטית כדי לפרסם את המסמכים, וציין כי טוב הייתה עושה המדינה אם הייתה מפרסמת את המידע באופן יזום, כך שמומחים בתחומים הרלוונטיים היו יכולים לבחון אותו גם כן. "מידע מעין זה יכול דווקא לעודד את אמון הציבור במערכת הבריאות", ציין הגורם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו