שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

השרים אישרו את קיצור הבידוד לשבוע; משרד הבריאות דרש להחיל מחדש את התו הירוק

רה"מ בנט: "לא צריך להגיד מה לסגור, אלא איך כן לפתוח" • כפי שפורסם ב"ישראל היום": משרד הבריאות דורש מאות תקנים נוספים לצוותי רפואה • 558 ישראלים אובחנו בנגיף עד השעה 22:20

דברי רה"מ בנט בקבינט הקורונה // צילום: איתי בית-און, לע"מ

קבינט הקורונה שהתכנס הערב (שלישי) אישר את ההחלטה לקצר את תקופת הבידוד לשבוע. בנוסף לכך הוחלט להקים מערך בדיקות מהירות, להגביר באופן דרמטי את אכיפת המסכות, להעביר האחריות לאכיפת תקנות הקורונה לידי המשרד לביטחון הפנים ולערוך עבודת הכנה להסדרת אירועים המוניים (יותר מ-100 איש) בחללים סגורים בהמשך.

"במטרה להגביר את שיתוף הפעולה עם הציבור ואת אמון הציבור, הקבינט החליט לאפשר למבודדים לבצע בדיקה ביום השביעי לבידוד שלהם, להמתין לתוצאה שלילית ואחריה להשתחרר", אמר רה"מ נפתלי בנט במהלך הדיון.

"יחד עם זאת", הדגיש, "נגביר את האכיפה על הפרות בעניין הזה. קרי: אנשים שמשתחררים בלי לבצע בדיקה - הקנס יעמוד על 5,000 שקלים".

בנט הציג בפתח הדיון שלושה דגשים להתמודדות עם המצב: לא להגיד מה לסגור, אלא איך כן לפתוח; להיערך כמה שיותר זמן מראש למהלכים עתידיים כדי לתת לציבור זמן ולא להפתיע אותו ולקיים קשר עם השטח, בדגש עם על בעלי עסקים, במטרה ללמוד את צורכיהם.

כאמור, הקבינט החליט להעביר את סמכויות אכיפת הקורונה למשרד לביטחון הפנים. המשרד הודיע כי תוקם יחידת מטה קורונה, שתרכז לראשונה נתוני אכיפה מכל הארץ ותתאם בין גופי הפיקוח השונים. לדברי השר עמר בר-לב, "זהו צעד ראוי ונכון על מנת לקדם אכיפה יעילה של ההפרות במרחב הציבורי, הפרת בידודים ואכיפה תקינה של הנחיות הקורונה".

במהלך הדיון, משרד הבריאות הגיש לשרים הצעה להחיל מחדש תו ירוק בחללים סגורים שבהם יש יותר מ-100 אנשים. המתווה נוגע לחתונות, שמחות, הופעות, מסיבות, פסטיבלים, כנסים, חדרי כושר, מסעדות, חדרי אוכל ובתי תפילה. קניונים ותחבורה ציבורית לא נכללו בהצעה זו.

מנכ"ל משרד הבריאות בתדריך ראשון: "אין עדיין החלטה לגבי מנה שלישית למחוסנים" // צילום: לע"מ

כפי שפורסם ב"ישראל היום" הבוקר, משרד הבריאות דרש מהשרים להגדיל את מספר התקנים לעובדי רפואה, בעקבות הכוונה לפתוח מחדש את מחלקות הקורונה בבתי החולים. מדובר ב-600 רופאים ורופאות, 2,050 אחים ואחיות ו-700 עובדי ועובדות משק. לצד הוספת התקנים, המשרד מבקש הגדלת תקצוב.

על הפרק: בדיקות מהירות לשימוש ביתי

עוד המליץ המשרד לשרים להקים מערך של בדיקות מהירות לשימוש עצמי, ככל הנראה בדיקות שיהיה ניתן לרכוש בבתי מרקחת או במרכזי רכישה שיספקו ספקיות הבדיקות האלו. מדובר בבדיקות שאמנם נחשבות פחות אמינות אך הן זולות, ולכן הן צפויות לסייע בהתמודדות עם התגברות התפשטות הנגיף בארץ.

חשוב לציין כי כבר בעבר פנו שתי חברות של בדיקות מהירות מהסוג הזה למשרד הבריאות כדי להוציא רישיון לשימוש בהן בארץ. ערכות דומות לבדיקה ביתית כבר מחולקות ללא תשלום לילדים ובני נוער בבתי ספר בארצות הברית, קנדה, בריטניה, גרמניה, איטליה וצרפת.

בדיקה מהירה,

בעבר הוצגה בישראל "סופיה", בדיקת האנטיגן המהירה הנפוצה בארץ, המאפשרת לקבל תשובה מיידית בתוך 15 דקות ללא תלות במעבדה או שינוע דגימות. עד כה כבר הותקנו מאות מכשירים כאלו שרכש משרד הבריאות בבתי אבות, בפיקוד העורף, בחדרי מיון, בקופות החולים, בוועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-24 ובאיים הירוקים באילת ובים המלח. בשוק קיימת עוד בדיקה מהירה, ויש שבעה יבואנים שאושר להם לייבא בדיקות מהירות לישראל.

45 חולים קשה

בתוך כך, 558 ישראלים אובחנו בקורונה היום (נכון לשעה 22:20) ב-37,467 בדיקות חדשות – כך עולה מנתוני משרד הבריאות.

מניין החולים הפעילים עומד על 4,873. 80 מהם מאושפזים כעת בבתי החולים ברחבי הארץ, ומצבם של 45 מתוכם מוגדר קשה.

השתתף בהכנת הידיעה: ירון דורון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר