לאחר המפגש עם המשפחות: מיד - עדכון על מצב החטופים

יאיר הורן הגיע לבית החולים איכילוב • משרד הבריאות מבקש מהציבור לא לתת יד לשמועות זדוניות בנוגע לשבים ולחטופים, ולהתעדכן רק דרך גורמים רשמיים

מסוק בדרכו לבתי החולים. צילום: רויטרס

משרד הבריאות מעדכן כי יאיר הורן הגיע לבית החולים איכילוב, לאחר ששב לישראל מהשבי לאחר 498 ימים.

‏‎הצוותים הרפואיים וגורמי המקצוע בבית החולים ערוכים לקבלתו ולעשות כל הנדרש על מנת להעניק טיפול רפואי, נפשי וכל צורך אחר שיידרש.

הצהרה בשיבא לאחר שוב החטופים // צילום: משה בן שמחון

במסיבת עיתונאים שערך משרד הבריאות דיברה ראש חטיבת הרפואה במשרד, ד"ר הגר מזרחי: "אנחנו נמצאים היו בפעימה השישית. היום, קלטה מערכת הבריאות שלושה שבים שחזרו לאחר 498 יום. שגיא, יאיר וסשה התאחדו עם משפחותיהם. צוותים רבים, מקצועים ומיומנים - אחיות, רופאים פסיכוליגים, עובדים סוציאולוגים עומדים לצידם. השבים היוםמצטרפים ל-18 שבים ששבו הפעימה הנוכחית וזוכים למעטפת רפואית מסורה בבתי החולים.

"השבים, יפגשו את מיטב הצוותים שילוו אותם בתהליך שיקום מורכב וארוך. בתי החולים יספקו את התשתית הטובה ביותר לשיקום. הם יקבלו את כל הטיפול בנדרש לצד המשפחות תוך שמירה על הפרטיות שלהם".

יאיר הורן במפגש המרגש עם אמו רותי ואחיו עמוס // דובר צה"ל

‏‎‏‎‏‎ד"ר מזרחי התייחסה גם לקושי הנפשי ש המשפחות ואמרה: "המשפחות לא היו פנויים לטפל בבריאותם, לכן אנחנו פועלים על מנת לתת מענה טיפולי נפשי ופיזי גם להם. הכוחות של החוטפים השבים מעוררות תקווה לכולם. זכות גדולה לכבד את הפרטיות שלהם בתקופה מרגשת ורגישה זו כדי שיוכלו לחזור לחייהם. בימים מורכבים אלו, חשוב לזכור את אלו שלא איתנו ששילמו מחיר כבד, ואלו שנפגעו בגוף ובנפש".

משרד הבריאות: "אנו מבקשים להזכיר הפעם ביתר שאת ביחס לפעמים הקודמות כי אלו רגעים רגישים עבור השבים והמשפחות ואנו מבקשים לשמור על פרטיותם. השמירה על פרטיות השבות והשבים הכרחית כדי להבטיח את המעבר שלהם מהשבי חזרה לחיים, להחלמתם ולשיקומם.

‏‎‏‎‏‎"אנו שמחים מאוד על חזרתו הביתה ומייחל לחזרתם המהירה של כל שאר החטופים. ‏‎מערכת הבריאות כולה ערוכה לקבלת כל מי שיחזור לישראל ותמשיך ללוות את השבים ובני משפחותיהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר