מליאת הכנסת התניעה אמש (רביעי) תהליך שיוביל לאימוץ הגדרת האנטישמיות כפי שנוסחה על ידי הברית הבינלאומית לזיכרון השואה (IHRA).
התהליך, שההצעה לגביו הועלתה בידי ח"כ צביקה האוזר (תקווה חדשה) בתיאום עם שר התפוצות נחמן שי, הוא חלק משיתוף פעולה נדיר בין הקואליציה והאופוזיציה, שבו תמכו עשרה ח"כים. חברי הכנסת הערבים יצאו מהמליאה בזמן ההצבעה.
הגדרת האנטישמיות של IHRA אומצה על ידי כ-30 מדינות בעולם, ובדרך הכלל הפרלמנט בכל אותן מדינות הוא שהעביר את ההחלטה. באופן אבסורדי, דווקא כנסת ישראל מעולם לא דנה בה ולא אישרה מהי אנטישמיות.
ח"כ האוזר אמר בדיון כי "התבקשתי לא פעם לשכנע חברי פרלמנטים זרים לאמץ את הגדרת האנטישמיות בפרלמנט. החלטתי לבדוק מתי אנחנו אימצנו את ההגדרה ומצאתי להפתעתי כי הכנסת טרם אימצה את הגדרת IHRA לאנטישמיות, על מכלול ההתנהגויות והרעיונות הכלולים בה".
הוא הדגיש כי על פי IHRA, גם אנטי-ישראליות היא חלק מתופעת האנטישמיות, ועל כן מתבקש שהכנסת תסמוך את ידה עליה, "כך שגם הפרלמנט הישראלי יצטרף ליותר מ-600 ארגונים, ממשלות ופרלמנטים שאימצו עד היום את ההגדרה פורצת הדרך הזו בשיח הבינלאומי, לשם מאבק באנטישמיות".
לפי הגדרת IHRA, "אנטישמיות היא תפיסה מסוימת של יהודים שיכולה לבוא לידי ביטוי כשנאה כלפי יהודים. ביטויים מילוליים וגופניים של אנטישמיות מכוונים כלפי יחידים, יהודים או לא-יהודים ו/או נגד רכושם ונגד מוסדות של קהילה יהודית ואתרים דתיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו