שאראק | צילום: איתן וכסמן

אירופה הקלאסית פינת כור היתוך: על חווית דגים כמעט מושלמת

ב"שאראק" ליהקו את השפים הנכונים והפכו את הארוחה במקום, שעל הנייר נראית מוכרת מבחינת מנות ומרכיבים, לרמה של "פיין דיינינג" • אז למה כמעט? האמת שלא בגלל האוכל, אלא בגלל משהו אחר לגמרי שהרס לנו

בזמן שמסעדת טוטו המיתולוגית עדיין מלקקת את פצעי הקורונה, שניים מבוגריה הסתכלו לאתגר בעיניים והכינו לה סיגר דג ים. בלי להתבלבל, הם חיברו את כל הטוב שמגיע מהים התיכון, תרתי משמע, לכדי תפריט מסקרן ומזמין. הם התיכו מנות קלאסיות בתוך כור ההיתוך הישראלי, חיברו מסבחה עם מח עצם, סשימי עם טאבולה וארטישוק ירושלמי עם מנצ'גו, הכניסו דג מקומי בסיגר מרוקאי לצד טחינה ומטבוחה, ואת כל הערבובייה השמחה הזאת הם הרכיבו על פי יסודות המטבחים האירופאים המוקפדים.

מאור זגורי (לא הבמאי, אבל עם פוטנציאל להיות אימפריה) ורוסלן אוסוב (הצד האירופאי בזיווג, שפרט לטוטו גם צבר ניסיון במסעדת נורמן), לקחו על עצמם אתגר לא פשוט – להציע את אותם טעמים אהובים ומוכרים לכולם אבל לשדרג אותם לרמת פיין דיינינג. הטריות של הדגים ותשומת הלב לפרטים יחד עם האלמנטים הים תיכוניים שהם חלק מהנוף שלנו ומילדותנו, הופכים כל מנה ב"שאראק" לחוויה אותנטית מענגת, גם ים תיכונית וגם אירופאית.

שאראק, איתן וכסמן

סלט הטאבולה דג נא של "שאראק", למשל, הוא חוויה צבעונית משודרגת. הבורגול הדק (גרישה) נותן עדינות למנה הקלאסית הגסה, והבזקים של צ'ילי, כוסברה וריג'לה הופכים כל ביס לחוויה מיוחדת. טרטר הבקר מקרב את הסועד לצרפת, עם חלמון נא וקוניאק, ואיולי לימון כבוש וצלפים מחזירים אותו אלינו. כך, כל מנה בתפריט בערך, מערבבת מטבחים בלי לצעוק את זה.

זה לא "פיוז'ן" פלצני סטייל בשר בסושי או גלידה בטעם טונה, אלא מימוש הלכה למעשה של כל הניסיון ששני השפים הצעירים צברו, החל מהבית ועד למסעדות פאר, לכדי תפריט ששום מנה בו לא מתקבלת כמוגזמת. גם מבחינת גודל המנות לא תתאכזבו – המנות מאוזנות, הן מבחינת המחיר, הן מבחינת הגודל והכי מבחינת הטעם.

שאראק, איתן וכסמן

כאמור, החיבור המיוחד של שני השפים מתבטא היטב בתפריט, הדגים ויתר חומרי הגלם טריים ומשובחים, התפריט מגוון וחכם, ולכאורה, מי צריך יותר מזה? ובכל זאת, מילה לבעלי העסק.

את המסעדה השפים קיבלו לאחר שהחליפה לא מעט ידיים ובמצב מוזנח, ועל אף העבודה המאומצת שניכר שהושקעה במקום, בדגש על האוכל עצמו וכן על אדיבות ומקצועיות הצוות, יש עדיין מקום לשיפור. עשן המטבח חודר למסעדה ומפריע מאוד לאווירה. אמנם, המרפסת רחבת הידיים מזמינה מאוד ושם לא מרגישים במפגע, אבל די בישיבה של חמש דקות בתוך המסעדה כדי להסריח מעשן במקרה הטוב ולצאת עם עיניים צורבות מעשן במקרה הרע.

אם כבר השקעתם, ואם כבר מצאתם את השפים הנכונים, אלה שלגמרי מצדיקים את התקוות הגבוהות שתולים בהם ויצרו את אחת מארוחות הדגים הטובות ביותר שאכלנו לאחרונה, עוד קצת השקעה בניתוב העשן החוצה תעשה לכם וללקוחות שלכם רק טוב. אנחנו מבטיחים לחזור, בתקווה שבפעם הבאה זה לא יהיה ישר למקלחת.

בן יהודה 120 תל אביב טלפון- 03-630-7070
שני- שבת 18:00- 23:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...