החופש הגדול שב אלינו במלוא עוזו, והביא עמו שוב את הפופ-אפ הקיצי של זוג הבשלנים נדב ודניאל, שמגיעים אל מסעדת הבריכה של מלון דן קיסריה ריזורט. כמו במלונות נופש אחרים ברחבי העולם, כך גם במלון הישראלי ניתן דגש על הפן הקולינרי בחוויית הבריכה – לא עוד מזנון בריכה מוכר וידוע המציע שלל מטעמים מהמקפיא אל הצלחת, אלא מסעדת בריכה אווירתית ונעימה המשדרת תחושת חופשה ונופש.
נדב ודניאל, כוכבי המטבח התאילנדי המקומי שפרצו לתודעה כחלק תוכנית הריאליטי הקולינרית "המטבח המנצח", פתחו את הליין של דן קיסריה בקיץ 2021, והנה הם שוב לוקחים על עצמם להנעים את החיך של האורחים עם תפריט צהריים וערב.
כבר בתוכנית האוכל הציג הזוג סיפור אהבה מקסים על תאילנד, הבא לידי ביטוי בכל אספקט באוכל שלהם. נדב, שגדל בערבה ובילה את ימיו בשטחים החקלאיים של משפחתו, מצא עצמו "מתערבב" עם העובדים התאילנדיים במקום ומתוודע אל האוכל האותנטי והחצוף שבישלו לעצמם. כך, הוא למד את רזי הטעמים והמאכלים הללו. דניאל טיילה חודשים ארוכים בתאילנד ולמדה לבשל מכל מי שנקרה בדרכה. היום הם זוג והורים לשניים. לאחר התוכנית, הם החלו לנהל עסק קולינרי משגשג שכולו זיכרונות בטעם של תאילנד.
הבחירה בנדב ודניאל להפעיל את מסעדת הבריכה במלון היא בחירה נפלאה, ויש לכך שתי סיבות עיקריות. האחת, תאילנד זו מילה שמיד מעוררת כמיהה לחופשה ואוכל טוב. השנייה, מטבח תאילנדי הוא מטבח שאפשר ליצור איתו בצורה נהדרת ארוחות קלות או מלאות שהן גם טעימות וגם כשרות.
מנה במסעדת הפופ-אפ של נדב ודניאל במלון דן קיסריה ריזורט // צילום: בן יוסטר
יסודות המטבח התאילנדי נשענים על חומרי גלם רבים ומגוונים שמאפשרים לנוע בקלות ובחופשיות סביב מנות של בשר, דגים ועופות, ולהישאר נאמנים למקור גם במטבח כשר, מפני שבמטבח התאילנדי הקלאסי אין מוצרי חלב. הקיץ שמחנו לגלות בתפריט כמה מנות חדשות של הצמד, מה שמעיד על התפתחות, צמיחה והמשך למידה.
מה אוכלים? דג נא שכולו זיכרונות מתאילנד בשל עוצמת הטעמים והחריפות הבלתי מתפשרת שלו. אהבנו מאוד את השימוש בעלי סלרי, ששולחים את המפגש עם החיך לכיוון מעט שונה מהשימוש המוכר בכוסברה בלבד (72 שקלים). סלט הפפאיה הקלאסי המסורתי מוגש כאן חף מהתערבות כלשהי, וטוב שכך (48 שקלים). נהנינו גם מסלט התאי בתפריט – זהו סלט קיץ מושלם שמשלב בין חלבון, ירקות ופחמימות בצורה קלילה ומענגת. עבורנו, יש לציין, הוא היווה ארוחה שלמה.
מנת דג פריך מטוגן שהוגשה לנו הגיע להזהבה בהירה ומוקפדת. הדג הגיע עם אטריות אורז דקיקות, עלים, מלפפונים, שום פריך ובוטנים – כל אלה ברוטב חמוץ, מתוק וחריף (72 שקלים), אבל גולת הכותרת, לטעמנו, הייתה מנת הבשר המפורק בחמשת התבלינים. "פייב ספייס" היא תרכובת תבלינים המאפיינת בדרך כלל את המטבח הסיני. היא מעניקה מתיקות, חריפות, חמיצות ומליחות למנה, ובדרך כלל נמצא בה קינמון, זרעי שומר, כוכב אניס, פלפל סצ'ואן וציפורן.
נדב ודניאל השתמשו במנה הזו בטכניקה נוספת שידועה במטבח הסיני – בשר מפורק ומטוגן. מה שמזכיר במעט את הרעיון של שילוב הטכניקות בהכנת מנת "פקין דאק", שאף הוא מתובל בתערובת חמשת התבלינים. סיבי הבשר הדקיקים מטוגנים לפריכות אחרת ממה שאנחנו נוטים לחשוב, פריכות המזכירה ביף ג'רקי אמריקני. החוטים הפריכים של הבשר המתובל למשעי נחו בתוך רוטב תאילנדי עם טעמי גלנגל, קפיר ליים ותמרינדי. המנה מוגשת עם פיתת עדשים קטנה חרוכה – והחוויה כולה היא חוויה חושית מיוחדת עם טעמים בלתי מתפשרים (74 שקלים).
גם יש קוקטיילים. מנה במסעדה // צילום: בן יוסטר
את החוויה מומלץ לעטוף בטעימה של קוקטייל אחד לפחות מבית האימפריאל. הקוקטיילים מתכתבים עם המטבח התאילנדי של נדב ודניאל, ומשלימים את המסע למדינה שכל כך הרבה תיירים ישראלים אוהבים. הם מוגשים בכוסות קוקטייל מרהיבות ביופיין ובייחודן. בין הקוקטיילים, אפשר ליהנות, למשל, מכוס של "מאי תאי" – רום ג'מייקני, קואנטרו, סירופ שקדים ביתי וליים (58 שקלים).
מסעדת הפופ אפ של נדב ודניאל בדן קיסריה ריזורט פתוחה לקהל הרחב בימים שני עד חמישי בין השעות 23:00-19:00.