דובשנייה בלי דבש, מיכאלנג'לו | צילום: פרטי

קליל וטבעוני: מתכונים לעוגיות ליד התה והקפה

תניחו בצד את החמאה, השמנת והביצים • אלירן אייש, מבעלי "מיכאלנג'לו" הטבעונית ביפו, שידועה בזכות הקינוחים והמאפים שלה, שיתף אותנו בשני מתכונים שלו לעוגיות נגיסות שבאות בול ליד השתייה חמה (או הקרה, הן ממכרות בכל מקרה, לא נשפוט אתכם)

למסעדה היפואית בשוק הפשפשים "מיכאלנג׳לו" (בן תרדיון 2, יפו) יש תפריט טבעוני שמכיל ארוחות בוקר, עיקריות, סלטים ונשנושים לצד האלכוהול אבל רבים מכירים אותו דווקא בזכות הקינוחים המגוונים והמפתיעים שלהם.

העוגות, העוגיות, המוסים והמאפים- כולם ללא יוצא מן הכלל נעשים במקום ע״י אלירן אייש - אחד מצמד הבעלים, שמוכיח שאין צורך בהכרח בחמאה, ביצים או שמנת כשזה מגיע למשהו מתוק. ביקשנו ממנו שני מתכונים לעוגיות נגיסות שכיף לאכול כל יום לצד התה או הקפה, ולא תאמינו, הוא הסכים.

מעמול

מצרכים (לרולדה אחת):
קמח כוס וחצי
כף וחצי חמאת קוקס מזוכך קרה
שליש כוס אבקת סוכר
כף מחית תפוחים
קורט מלח
חצי כפית מחית וניל איכותית
כף אבקת אפיה
2 כפיות גבינת סויה קשה
מחית תמרים
אגוזי מלח
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הכנה של הבצק בבלנדר-
שמים את חמאת הקוקוס ואת אבקת הסוכר ומערבבבים עד איחוד.
לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוספים את אבקת האפיה, מלח, מחית וניל, גבינת סויה ומחית תפוחים מערבבים עד איחוד.
לוקחים את הבצק שהתגבש בבלנדר ועושים ממנו בעזרת הידיים עיגול ומניחים אותו על נייר אפיה. מעליו מניחים עוד נייר אפיה ומשטחים אותו עם מערוך לצורה מרובעת של גודל של הנייר אפיה
מקררים אותו במקפיא כ-10 דקות.
מחממים תנור על 180 מעלות
בתום הקירור מוציאים אותו מהמקרר, מורידים את הנייר אפיה העליון ומורחים מחית תמרים. עליה מפזרים את האגוזי מלך ועליהם את אבקת הסוכר.
לאחר מכן מתחילים לגלגל את הבצק כלפי פנים.
מסדרים את הגליל על ניר אפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות עד השחמה.
לאחר שהתנור מסיים מוציאים את הגליל ומפזרים קלות אבקת סוכר וחותכים.
בתאבון!

מיכאלנג'לו, צילום: פרטי

דובשנית בלי דבש

מצרכים (19 עוגיות)
100 גרם חמאת קוקס מזוככת קרה (3 וחצי כפות גדושות)
רבע כוס סוכר לבן
שליש כוס סוכר חום
5 כפות של מייפל
2 כפות סילאן
2 כפות רסק תפוחים
כפית שטוחה סודה לשתיה
קורט מלח אטנטי
קורט ג׳ינג׳ר טחון
קורט ציפורן

רויאל אייסינג
2 כפות אבקת סוכר
כפית מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור על 170 מעלות
לוקחים את חמאת הקוקוס והסוכר לבן והחום מערבבים עד שנהיה איחוד מלא
מוסיפים את הסילאן והמייפל ואת הרסק ומערבבים עירובב נוסף.
מוסיפים קמח ואת הסודה ואת התבלינים עד שנהיית עיסה דביקה.
אותה מכדררים לפי הגודל שאוהבים, עוטפים אותם באמצעות גלגול באבקת סוכר.
מניחים ומועכים מעט על נייר אפיה ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
מצננים.
מכינים את הרויאל אייסינג טובלים אותם וממתינים לייבוש.
בתיאבון!

דובשנייה בלי דבש, מיכאלנג'לו, צילום: פרטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...