בין אם מתוך בחירה, שעמום או פשוט הכרח, רבים מאיתנו מצאו את עצמם משכללים את יכולות הבישול שלהם בתקופת סגר הקורונה. השמרים אזלו מהמדפים (מישהו אמר חלה?), הבלוגים והסטוריז של הבלוגרים חגגו וכל מתכון של שף הפך לוויראלי.
מתוך ולתוך המגמה המתמשכת הזאת, נכנס מיזם קולינרי חדש בשם chef-to-table, שמציע הזמנת מנות שף להכנה ביתית. איך זה הולך? בוחרים מנה או מנות של אחד מהשפים המובילים בישראל המוצעות באתר של הפרויקט, ומקבלים עם שליח עד הבית חבילת חומרי גלם ייחודיים ומדודים בצירוף הוראות הכנה מדויקות.
אנחנו בחרנו במתכון למנה בשרית מהמטבח הטורקי, של השפית האהובה עלינו, זוכת מאסטר שף נוף עתמאנה, שבמהלך הסגר גם התאהבנו לחלוטין בפיד האינסטגרם שלה (רוצו לבדוק). ה"קבאק סארמסי", הם למעשה קישואים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות – סוג של ה"קוסא מחשי" המוכר, רק שמקום ההתעסקות של ריקון הקישואים – פורסים את הקישואים לפרוסות ומגלגלים את המילוי בתוכם.

המתכון אמנם לא מסובך, אבל היה קל מאוד לעקוב אחר אופן ההכנה. הכל היה מדויק מאוד, והסרטון הוסיף טיפים שונים של נוף שלא הופיעו במתכון (למשל ההצעה הגאונית להטיית התבנית בזמן סידור הקישואים). הדבר היחיד שהיה חסר הוא ציון של גודל התבנית (נעזרנו בתמונה), וזה שפרוסות הקישואים נגמרו לנו כשבקערה עוד נותר מילוי רב. מזל שמתחת לבית יש ירקן וקפיצה קטנה סגרה את הפינה, אבל יכול להיות שעבור אחרים זה יכול להיות טיפה מבאס. אחרי משבר הקישוא שהאט קצת את זמן ההכנה, יצאה מהתנור מנה טעימה מאוד וגם יפה ומרשימה.
בשורה התחתונה, הקונספט נחמד מאוד שמספק אתגר וקצת פלפל לבשלנים מביני העניין, וגם נותן סיכוי לא רע להגיע למנת שף עבור אלה שפחות שוחים בחומר. בעיקר אהבנו את הסרטון של נוף, את הדיוק בזמן המשלוח ובכמויות, וכן את העובדה שנחסכו מאיתנו קניות ספציפיות כמו תבלינים מיוחדים. בעינינו הפרויקט מתאים יותר לארוחה זוגית או לאירוח מצומצם יחסית, ולא היינו נסמכים עליו לצורך הכנת ארוחה שלמה. מבחינת מחיר – מצד אחד זו אופציה זולה יותר מהזמנת מנות ממסעדה, אך מצד שני כן נדרש מאמץ מסוים להכנה וכן זמן.
לינק להזמנות: www.cheftotable.co.il. למשלמים באמריקן אקספרס תינתן הנחה על סך 30 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו