מה קרה כשחיקינו מנה של נוף עתאמנה?

המיזם הקולינרי "שף טו טייבל" מביא עד הבית מצרכים של מנות אהובות על שפים מפורסמים • הכנו את מנת הקישואים המפורסמת של זוכת "מאסטר שף" והופתענו

המנה המקורית של נוף עתאמנה // צילום: יחצ // המנה המקורית של נוף עתאמנה

בין אם מתוך בחירה, שעמום או פשוט הכרח, רבים מאיתנו מצאו את עצמם משכללים את יכולות הבישול שלהם בתקופת סגר הקורונה. השמרים אזלו מהמדפים (מישהו אמר חלה?), הבלוגים והסטוריז של הבלוגרים חגגו וכל מתכון של שף הפך לוויראלי. 

מתוך ולתוך המגמה המתמשכת הזאת, נכנס מיזם קולינרי חדש בשם chef-to-table, שמציע הזמנת מנות שף להכנה ביתית. איך זה הולך? בוחרים מנה או מנות של אחד מהשפים המובילים בישראל המוצעות באתר של הפרויקט, ומקבלים עם שליח עד הבית חבילת חומרי גלם ייחודיים ומדודים בצירוף הוראות הכנה מדויקות. 

מרכיבים מדויקים, אולי מדויקים מדי // צילום: יעל נשיא
מרכיבים מדויקים, אולי מדויקים מדי // צילום: יעל נשיא
השפים שמתכוניהם מוצעים הם רז רהב (ocd), יריב מלילי (בית תאילנדי), תומר טל (גורג׳ וג׳ון), שיראל ברגר (opa), מושיקו גמליאל (בר 51), מוטי טיטמן (מילגו ומלבר), טום אביב (קוקו במבינו) ונוף עתאמנה. כל שף בחר שני מתכונים הקרובים לליבו, צילם את כל שלבי ההכנה ושיתף את המתכונים. באתר מוצעות מנות ראשונות, עיקריות וקינוח, מנות צמחוניות, דגים וגם בשר. 

אנחנו בחרנו במתכון למנה בשרית מהמטבח הטורקי, של השפית האהובה עלינו, זוכת מאסטר שף נוף עתמאנה, שבמהלך הסגר גם התאהבנו לחלוטין בפיד האינסטגרם שלה (רוצו לבדוק). ה"קבאק סארמסי", הם למעשה קישואים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות – סוג של ה"קוסא מחשי" המוכר, רק שמקום ההתעסקות של ריקון הקישואים – פורסים את הקישואים לפרוסות ומגלגלים את המילוי בתוכם. 

חומרי גלם מדויקים // צילום: יעל נשיא
חומרי גלם מדויקים // צילום: יעל נשיא
קופסת ההפתעות שקיבלנו על ידי השליח הייתה מהממת. כל חומרי הגלם (שנטען שהגיעו ישירות מהספקים של השפים), היו ארוזים יפה במידות מדויקות, בצירוף מדבקות עם כתב יד יפה שהסבירו בדיוק מה מכילה כל שקית או קופסה. עוד קיבלנו מתכון מפורט כולל תמונות, שעליו גם הודפס קוד QR, שסריקה שלו הובילה לצפייה בנוף בכבודה ובעצמה מכינה את המנה. 

המתכון אמנם לא מסובך, אבל היה קל מאוד לעקוב אחר אופן ההכנה. הכל היה מדויק מאוד, והסרטון הוסיף טיפים שונים של נוף שלא הופיעו במתכון (למשל ההצעה הגאונית להטיית התבנית בזמן סידור הקישואים). הדבר היחיד שהיה חסר הוא ציון של גודל התבנית (נעזרנו בתמונה), וזה שפרוסות הקישואים נגמרו לנו כשבקערה עוד נותר מילוי רב. מזל שמתחת לבית יש ירקן וקפיצה קטנה סגרה את הפינה, אבל יכול להיות שעבור אחרים זה יכול להיות טיפה מבאס. אחרי משבר הקישוא שהאט קצת את זמן ההכנה, יצאה מהתנור מנה טעימה מאוד וגם יפה ומרשימה. 

יפה כמו המקורי, טעים כמו המקורי // צילום: יעל נשיא
יפה כמו המקורי, טעים כמו המקורי // צילום: יעל נשיא
מחירי החבילות באתר נעים בין 49-120 שקלים למנה זוגית כולל משלוח. יש לציין שלפחות במקרה של המנה שאנחנו בחרנו, מדובר במנה זוגית נדיבה מאוד (תבנית שלמה!), שמחירה 68 שקלים בלבד. יש לציין כי גם אתר המתכונים והמשלוחים של chef-to-table נוח ומזמין מאוד. 

בשורה התחתונה, הקונספט נחמד מאוד שמספק אתגר וקצת פלפל לבשלנים מביני העניין, וגם נותן סיכוי לא רע להגיע למנת שף עבור אלה שפחות שוחים בחומר. בעיקר אהבנו את הסרטון של נוף, את הדיוק בזמן המשלוח ובכמויות, וכן את העובדה שנחסכו מאיתנו קניות ספציפיות כמו תבלינים מיוחדים. בעינינו הפרויקט מתאים יותר לארוחה זוגית או לאירוח מצומצם יחסית, ולא היינו נסמכים עליו לצורך הכנת ארוחה שלמה. מבחינת מחיר – מצד אחד זו אופציה זולה יותר מהזמנת מנות ממסעדה, אך מצד שני כן נדרש מאמץ מסוים להכנה וכן זמן. 

לינק להזמנות: www.cheftotable.co.il. למשלמים באמריקן אקספרס תינתן הנחה על סך 30 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר