עוגת מצות כוסמין ושוקולד

למטבחה של מאיה דרין הגיעו מצות מקמח כוסמין • במקום למרוח עליהן שוקולד היא החליטה להוציא מהן מתכון לעוגה

אני לא מחובבי המצות כלל וכלל, הן מעמיסות על הגוף וטעמן לא מצדיק את תחושת המלאות והכבדות. אני משתדלת להמעיט ולאכול מצות בערב החג, כמובן ובמהלכו להכין לילדיי ולי מצברייט מסורתי לפחות פעם אחת, וזהו.

הילדים שלי, לעומתי, מאוד אוהבים מצות. הם מוצאים עונג בפריכות של המצה, במיוחד אם זו מרוחה בשכבה נדיבה של ממרח שוקולד. השנה הגיע לידי מוצר חדש שינסה להקל על מערכת העיכול שלנו ולהיטיב בריאותית עם זוללי המצות.

מצות העשויות מקמח כוסמין מלא מבית "מלא מלא". כוסמין הוא אחד מחמשת הדגנים  וידוע גם בכינויו "אם החיטה" ומכאן הסברה שזו החיטה המקורית בה השתמשו בני ישראל להכנת המצות ביציאת מצרים. 

הכוסמין ידוע בשל איכותו הגבוהה והרכב גלוטן שונה מחיטה קונבנציונאלית ולכן קל יותר למערכת העיכול. חיטת הכוסמין מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון מחיטה רגילה וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. הסיבים תזונתיים למשל מסייעים למערכת העיכול וחילוף החומרים.

 

מבחן הטעם

המצות מכילות 95 אחוזי קמח כוסמין מלא שזה נפלא, בריאותית. אך במבחן הטעימה התגלה כי המצות מרירות מעט, כאילו נאפו יתר על המידה. המצות המצולמות על האריזה נראות כאילו עברו תהליך הבהרה ממוחשבת לעומת המצות הכהות שבפנים. 

נכון, צבעו של קמח הכוסמין המלא הוא כהה מקמח לבן, זה הרי ברור, אך כמי שאופה אינספור מאפים ומשתמשת בקמח כוסמין מלא על בסיס יומיומי אני סבורה כי ניתן היה להימנע מהצבע הכהה המופגן על ידי קיצור זמן האפייה או הנמכת הטמפרטורה, בכך גם היה נמנע הטעם המריר של המצה שנטעמה כאילו שרוף. כמובן שממרח שוקולד ואגוזים הופך את הביס למתוק יותר וטעים יותר, לכן הכנתי ממצות הכוסמין המלא עוגת מצות ושוקולד.

הצעת הגשה

הקרם הקטיפתי של השוקולד היטיב עם המצות, אך נדרש להשרותן בחלב לזמן ממושך מפני שהן לא מתמסרות בקלות.

עוגת מצות ושוקולד

רשימת חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת

4 מצות חצויות לאורכן

200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

½ כוס חלב

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד, קקאו, סוכר וחצי מכמות השמנת המתוקה.

2. מערבבים היטב לתערובת חלקה ומבריקה.

3. בעזרת בלנדר מוט טוחנים לתוך התערובת את קוביות החמאה ומקציפים עד שהחמאה נטמעת בתערובת.

4. מוסיפים את חצי הנותר של השמנת תוך כדי שימוש בבלנד המוט על מנת לקבל תערובת קטיפתית וסמיכה יותר.

5. מניחים בצד למשך כ-10 דקות כדי שהתערבות תתמצק מעט.

6. מרפדים תבנית בניילון נצמד או נייר אפייה. טובלים את חצאי המצות בחלב על מנת לרככן.

7. בונים שכבות שכבות של מצות וקרם בתוך התבנית ומקררים עד להגשה.

המצות כשרות בהשגחת רבנות ירושלים. ומשווקת ע"י אביאל יזמות.

ניתן להשיג: בכל רשתות השיווק בארץ. מחיר לאריזה 300 גרם: 18.90-19.90 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...