אנחנו לא מכירים הרבה אנשים שיכולים לעמוד בפני עוגת שוקולד עסיסית. עוגת השוקולד המושלמת משלבת מרכז סמיך ורך, מעטה פריך מלמעלה, והכי חשוב - טעם שוקולדי עשיר ומפנק.
בעוד שמתכונים שונים יניבו מרקמים שונים – בין אם אתם משתייכים לאסכולה של המרקם הפאדג'י או הספוגי, ישנו מרכיב אחד שלא משנה מה - יבטיח שעוגת השוקולד שלכם תהיה טעימה להפליא - אבקת אספרסו נמס.
למה להשתמש באבקת אספרסו נמס?
קרה לכם שנתתם ביס בקינוח שוקולדי ותהיתם למה הוא לא ממש טעים כמו שוקולד? ייתכן שהוא נראה כמו שוקולד ומריח כמו שוקולד, אבל לפעמים הטעם לא משתווה לדבר האמיתי.
אבקת אספרסו נמס היא המרכיב הסודי שמוציא את המיטב מכל קינוח שוקולדי. יש לה פרופיל טעם דומה לשוקולד, וכשמשתמשים בה בעוגת שוקולד, עוגיות או בראוניז, היא תורמת להעצמת טעמי הקקאו והשוקולד.
האם זה נותן לעוגה טעם של קפה?
אל דאגה, אין שום סיכוי להרגיש את טעמו של האספרסו, והכמות הקטנה שמוסיפים לבלילת העוגה לא תשאיר אתכם (או את הילדים שלכם) ערים כל הלילה. היא פשוט מעניקה לעוגה עושר וטעם שוקולדי עמוק יותר. היא גם עוזרת להפחית מעט את המתיקות, מה שיכול להיות נחמד עם קינוחים מתוקים.
שימוש במשקה אספרסו
בדרך כלל נוהגים להוסיף אבקת אספרסו כי זה נוח יותר למדידה ולהוספה לבלילת העוגה, ולרבים יש אותה כבר במזווה, אבל - במתכוני עוגות שוקולד שמכילים מים, אפשר גם להכין את האספרסו ולהחליף אותו בחלק היחסי של כמות המים.
שימוש באספרסו שהכנתם, יעבוד טוב במיוחד בתערובות עוגה מוכנות - החליפו את המים באספרסו מוכן ואף אחד לא ינחש איך שדרגתם את המתכון - הם יהיו עסוקים מדי בהנאה מהעוגה.
כמה להוסיף?
כמות אבקת האספרסו שמומלץ להוסיף מתכון תלויה בגודל התבנית בה אופים. המטרה היא להעצים את טעם השוקולד, לא להאפיל עליו, אז חשוב להיות זהירים עם זה.
- לתבנית מרובעת של 20 או 23 ס"מ, השתמשו בכפית אחת של אבקת אספרסו.
- לתבנית מלבנית של 23X33 ס"מ, השתמשו בכפית וחצי.
עובד בעוד קינוחי שוקולד
עוגת שוקולד היא רק קצה הקרחון. אפשר להשתמש באבקת אספרסו כדי להעצים כל מיני קינוחי שוקולד, מפאי, פודינג ועד מוס מפנק. הטעמים העזים של שוקולד ואספרסו הם שילוב מנצח.
איפה משיגים אבקת אספרסו נמס והאם זה כמו קפה נמס?
אבקת אספרסו נמס ואבקת קפה נמס, זה לא בדיוק אותו המוצר, למרות שהם דומים. אלו ההבדלים העיקריים:
אבקת אספרסו נמס:
- מיוצרת מפולי קפה שנקלו יותר זמן וחזק יותר.
- בעלת טעם מרוכז וחזק יותר.
- נטחנת לאבקה דקה יותר.
- משמשת בעיקר לאפייה ובישול.
- יקרה יותר מקפה נמס רגיל.
אבקת קפה נמס רגיל:
- מיוצרת מפולי קפה שנקלו פחות זמן.
- טעם עדין יותר.
- פחות מרוכז.
- מיועד בעיקר לשתייה.
- זול יותר
למרות שאפשר להשתמש בקפה נמס רגיל במתכונים, התוצאה לא תהיה זהה. אבקת אספרסו נמס מספקת טעם עמוק ועשיר יותר שמתאים במיוחד לאפייה. אם אין ברשותכם אבקת אספרסו נמס, אפשר להשתמש בקפה נמס רגיל, אבל כדאי להוסיף קצת יותר מהכמות המומלצת במתכון כדי להשיג עוצמת טעם דומה.
אפשר למצוא אבקת אספרסו נמס בחנויות מתמחות לאפייה או בסופרמרקטים גדולים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו