נימוחה, זריזה ופשוטה: עוגת שוקולד מ-5 מרכיבים בלבד

מה עוד אפשר להגיד? רוצו להכין

עוגת שוקולד מ-5 מרכיבים בלבד. צילום: ליאת נעמי שירית

יש משהו מאד אלגנטי בפשטות העוגה הזאת. היא נימוחה, זריזה ופשוטה. זה לא הופך אותה לפושטית, נהפוך הוא - זה משבח אותה.

מלבד מיעוט המרכיבים, היא ללא קמח ולכן מושלמת לפסח או לאנשים עם רגישות לגלוטן. בגלל מיעוט המרכיבים אני ממליצה לכם להשתמש בחומרי גלם איכותיים - שוקולד משובח, חמאה טובה וקקאו איכותי ירימו את קינוח שלכם אלפי מונים.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • העוגה תצנח מעט כשהיא תתקרר.
  • העוגה יחסית שטוחה ולא גבוהה.
  • רוצים אותה מתוקה יותר? תבזקו אבקת סוכר במקום אבקת קקאו.
  • אפשר להוסיף קורט מלח ו-1/2 כפית אבקת נס קפה אם בא לכם לגוון.
זריזה, פשוטה ונימוחה, צילום: ליאת נעמי שירית


עוגת שוקולד ללא קמח מ-5 מרכיבים

מצרכים:

  • 8 כפות (115 גרם) חמאה
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קקאו, (40 גרם ועוד קצת לציפוי העוגה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
  2. מרפדים תחתית של תבנית עגולה בגודל של 20 ס"מ בנייר אפייה. משמנים היטב בספריי שמן את התבנית ואת נייר האפייה. מניחים בצד.
  3. בקערה חסינת חום שמים את החמאה והשוקולד, ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל, מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה.
  4. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב. 
  5. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
  6. מנפים את הקקאו לתוך הבלילה ומערבבים עד שנעלם בבלילה.
  7. שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים לתנור למשך 25 דקות בערך או עד שנוצר קראסט (קרום) על פני העוגה.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר 10-15 דקות בערך. העוגה תצנח מעט וזה בסדר.
  9. מפזרים מעט אבקת קקאו מעל העוגה ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר