יש משהו מאד אלגנטי בפשטות העוגה הזאת. היא נימוחה, זריזה ופשוטה. זה לא הופך אותה לפושטית, נהפוך הוא - זה משבח אותה.
מלבד מיעוט המרכיבים, היא ללא קמח ולכן מושלמת לפסח או לאנשים עם רגישות לגלוטן. בגלל מיעוט המרכיבים אני ממליצה לכם להשתמש בחומרי גלם איכותיים - שוקולד משובח, חמאה טובה וקקאו איכותי ירימו את קינוח שלכם אלפי מונים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- העוגה תצנח מעט כשהיא תתקרר.
- העוגה יחסית שטוחה ולא גבוהה.
- רוצים אותה מתוקה יותר? תבזקו אבקת סוכר במקום אבקת קקאו.
- אפשר להוסיף קורט מלח ו-1/2 כפית אבקת נס קפה אם בא לכם לגוון.
עוגת שוקולד ללא קמח מ-5 מרכיבים
מצרכים:
- 8 כפות (115 גרם) חמאה
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קקאו, (40 גרם ועוד קצת לציפוי העוגה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- מרפדים תחתית של תבנית עגולה בגודל של 20 ס"מ בנייר אפייה. משמנים היטב בספריי שמן את התבנית ואת נייר האפייה. מניחים בצד.
- בקערה חסינת חום שמים את החמאה והשוקולד, ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל, מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
- מנפים את הקקאו לתוך הבלילה ומערבבים עד שנעלם בבלילה.
- שופכים את הבלילה לתוך התבנית ומכניסים לתנור למשך 25 דקות בערך או עד שנוצר קראסט (קרום) על פני העוגה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר 10-15 דקות בערך. העוגה תצנח מעט וזה בסדר.
- מפזרים מעט אבקת קקאו מעל העוגה ומגישים.