מנת הטלה שתעשה לכם את החג

השף בני מדר, ממסעדת ספרה הכשרה ברחובות, מציג מתכון לאוסבוקו טלה ברוטב יין אדום עם פירות יבשים וערמונים • אם אתם חובבי השילוב של בשר וטעם מתקתק, אסור לכם לפספס

אוסבוקו טלה עם פירות יבשים, שף בני מדר, צילום: אייל רגב

מרכיבים (כמות של שישה סועדים):
שתי יחידות אוסבוקו טלה פרוסות בעובי 2 ס"מ (כ-1 ק"ג)
1 בצל חתוך לרבעים
1 שורש סלרי חתוך
1 גזר קוביות
תמרים יבשים
שזיפים יבשים
צימוקים
ערמונים
ראש שום חצוי
1 כוס יין אדום
ליטר ציר ירקות
1 כף רסק עגבניות
1 כף דבש

הוראות הכנה:
1. בסיר רחב צורבים את חתיכות האוסבוקו משני הצדדים לסגירה, מוסיפים את ירקות השורש עד להשחמה.
2. מוסיפים כף רסק עגבניות מרוכז, דבש, כוס יין אדום וציר ירקות עד לכיסוי הבשר וירקות השורש, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. לאחר רתיחה מנמיכים את האש מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לבשל על אש נמוכה לפחות שעה, אם אפשר יותר - יותר טוב.
4. כעבור כשעה מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לשעה נוספת עד לקרמול.
5. לסדר בכלי הגשה חגיגי – חג שמח!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר