בסופ"ש קריר כמו זה שחווינו בימים האחרונים, ולאור העובדה שהוא בוודאי לא יהיה האחרון לחורף זה, רבים מחפשים נחמה מתוקה וטעימה לארוחת הבוקר המשפחתית. וכשחושבים על מתוק, טעים ואפילו קצת מושחת האסוציאציה הראשונית היא כמובן פנקייקים.
לפנקייק טוב אפשר להוסיף כל דבר שרק רוצים, אפשר להוסיף קצפת ושוקולד, קרמל מלוח, ניתן להכין פנקייק טבעוני וגם אחד למבוגרים עם ליקר.
פנקייק למבוגרים – באדיבות בנדיקט
לבלילה:
3 ביצים
חצי כוס ריוויון
רבע כוס חלב
300 גרם קמח לבן
200 גרם אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
100 גרם חמאה מומסת
100 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
ממיסים שוקולד מריר וחמאה בבן מארי.
מערבבים את כל החומרים הרטובים ומאחדים בין כל החומרים היבשים והרטובים.
מוסיפים חמאה מומסת ושוקולד מומס.
לרוטב אספרסו:
50 מל אספרסו
50 מל בייליס
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומכבים את האש.
לרוטב שוקולד ואגוזי לוז מסוכר
25 גרם אגוזי לוז מסוכרים טחונים דק.
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את השוקולד בקערה עמוקה. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. ממתינים 5 דקות ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
לגאנש שוקולד לבן ואגוזי לוז
30 גרם אגוזי לוז טחונים
100 גרם שוקולד לבן מומס
10 מל בייליס
30 מל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערה וממיסים על בן מארי עד לקבלת תערובת אחידה.
לרוטב שוקולד אדום
100 גרם שוקולד לבן מומס
1 טיפה צבע מאכל אדום.
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את השוקולד המומס עם צבע המאכל ושומרים במקום חמים.
הרכבת המנה:
מניחים שלושה פנקייקים אחד על גבי השני וקורצים חור באמצע
ממלאים מעט שוקולד אדום עד גובה פנקייק וחצי בגאנש שוקולד לבן את שאר הכוס ממלאים ברוטב אספרסו
שופכים גאנש שוקולד חלב על כל הפנקייק העליון
מזלפים שוקולד אדום מעל כל הפנקייק.
פנקייק קלאסי ומושחת באדיבות רשת גרג
הכנה ל 12 יחידות פנקייק
מרכיבים:
2 ביצים
שקית סוכר וניל
4 כפות סוכר
2 כוסות קמח 200 גרם
2 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות חלב
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
אופן הכנה:
יש לערבב היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.
לשמן מחבת בחמאה או שמן וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת .
ולאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך חצי דקה נוספת.
רגע לפני ההגשה יש לשפוך מעל הפנקייק כל אחד לפי טעמו סירופ מייפל או שוקולד, ניתן להוסיף סוכריות, קצפת ועוד.
צילום: גליה אבירם
פנקייק טבעוני באדיבות משק צוריאל
מרכיבים ל-4-5 פנקייקים אישיים:
300 מ"ל (1 כוס) משקה סויה קלאסי
60 מ"ל (1/4 כוס) רסק תפוחים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס/ קנולה
2-3 כפות סוכר, או לפי הטעם
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
הגשה:
סירופ מייפל
פירות טריים, חתוכים
אופן הכנה:
שמים בקערת ערבוב משקה סויה, רסק התפוחים, השמן, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה ללא גושים.
מחממים מחבת קטנה עם ציפוי non-stick, יוצקים כמה כפות מהבלילה, טופחים כדי ליישר ומטגנים עד להזהבה יפה. בעזרת תרווד הופכים את הפנקייק לצד השני, ומטגנים שוב עד להזהבה.
מגישים את הפנקייקים מיד, מומלץ עם סירופ מייפל ופירות טריים בצד.