רשת הגלידריות הגלילית והאהובה "בוזה", שהחלה את דרכה בקיבוץ סאסא בגליל והיום מונה כעשרה סניפים, מציעה בימי החורף הקרים לא רק גלידה מעולה, אלא גם פינוקים חמים, כמו וופל סירה או מיני פנקייקים, שהולכים נהדר עם גלידה וקצפת. הנה המתכון של הרשת למיני פנקייקים שלהם, נסו ותראו בעצמכם כמה הם טעימים.
מיני פנקייק
מצרכים:
- 1 כוס קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- תוספות לבחירה: גלידה, פירות יער טריים, בננות, שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים, סירופ מייפל, ממרחים מתוקים (לוטוס, נוטלה וכו').
אופן הכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, החלב, החמאה המומסת ותמצית הווניל.
- מוסיפים את תערובת הרטובים לתערובת היבשים ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
- מחממים מחבת נון-סטיק על אש בינונית. שופכים כף מהבלילה למחבת ומטגנים עד להופעת בועיות על פני השטח והזהבת השוליים. הופכים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
- מגישים חם עם תוספות לבחירתכם.
טיפים להכנת פנקייקים מושלמים:
- הבלילה צריכה להיות סמיכה מעט, כמו שמנת, אם היא נוזלית מדי, הוסיפו מעט קמח.
- מחבת חמה תבטיח פנקייקים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים.
- אש נמוכה מדי תגרום לפנקייקים לספוג שמן, ואש גבוהה מדי תגרום להם להישרף מבחוץ לפני שהם מבושלים מבפנים. חשוב לשמור על להבה בינונית לאורך כל הטיגון.