יש לי וידוי פעוט - אני חובבת דרמות מוגזמות. לא בחיים האמיתיים, מאלה יש לנו מספיק, אבל כן על המסך הקטן. נכון, דרמות מוגזמות זאת עוד מילה מכובסת לטלנובלה, אבל בלי שיפוטיות. מהון להון, אני עוברת תקופה אסייתית בחיי, ובמסגרת החיבובים שלי לדרמות מוגזמות, הגעתי גם לקיי דרמה- דרמות קוריאניות.
בואו נודה באמת, יש משהו משחרר בלצפות בצרות של אחרים והעניין עם אסייתים, שהצרות שלהם מרגישות אחרת. כל כך רחוקות וזרות, כאילו קורות בכוכב אחר שזה לא באמת אמיתי. אבל זאת הקדמה מאד ארוכה לארוחת בוקר.
פנקייק סיני זאת ארוחת בוקר אופיינית בסין. זוכרים את המלוואח יוגורט? אז זה לא כזה רחוק מפנקייק סיני. תזכרו שאין שמרים בבצק, הוא לא גדל, הוא רק נח.
קצת רוטב סויה בצד עם כל מידי גודיס לטבילה ויש לכם פנקייק סיני מופתי.
פנקייק סיני עם כרישה וגבינה
חומרים לפנקייק:
- 2 כוסות, בערך 300 גרם, קמח
- 3/4 כוס מים חמימים + כמה כפות מים לפי הצורך
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן או כמה שצריך להברשה
- 3 יחידות כרישה
- 1/2 כפית מלח
- בערך 1 כוס גבינה קשה מגוררת - כל גבינה צהובה שאתם אוהבים
חומרים לרוטב:
- 1 וחצי כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1/4 כפית סוכר
- 1 בצל ירוק קצוץ היטב
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, שמים את הקמח, המלח והמים, מערבבים עם מרית סיליקון ואפילו עם צ'ופ סטיקס. מערבבים עד שנוצר בצק לא מוגדר. לשים בידיים 6-8 דקות עד שהבצק הופך אחיד.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח בין שעה ל-6 שעות בטמפרטורת החדר. ככל שתתנו לבצק לנוח ככה הוא יימתח יותר בקלות ואז יהיו בו יותר "דפים".
- בזמן שהבצק נח, מטגנים את הכרישה במעט שמן על חום בינוני-נמוך, מוסיפים קצת מלח ומערבבים. מטגנים עד שהכרישה מתרככת ומקבלת צבע יפה. מסירים את המחבת מהכיריים ונותנים לכרישה להתקרר.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה משומן ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. לוקחים חלק אחד ומכדררים את הבצק לכדור, מניחים בצד. חוזרים על התהליך עם כל שאר החלקים.
- משמנים את הכדורים בספריי שמן ונותנים להם לנוח 5-10 דקות.
- לוקחים כדור בצק ומרדדים אותו למלבן הכי גדול שיכולים. אפשר למתוח בעדינות את המלבן גם עם הידיים.
- מפזרים רבע מהכרישה על פני המלבן. מוסיפים גבינה מגוררת ומגלגלים את המלבן מהצלע הארוכה שלו בצורה מהודקת לגליל. מגלגלים את הגליל לשבלול ואת הקצה דוחפים מתחת לשבלול (ראו למטה תמונות של התהליך). חוזרים על התהליך עם כל שאר הכדורים. נותנים לשבלולים 5-10 דקות לנוח.
- מועכים בעדינות את השבלול עם כף היד ומרדדים בעדינות את השבלול לעיגול בגודל של 15-18 ס"מ בערך.
- שמים כף שמן במחבת על חום בינוני נמוך.
- מניחים את הפנקייק במחבת החמה ומכסים את המחבת במכסה. מטגנים 3-4 דקות כל צד או עד שהוא מקבל צבע יפה של זהוב שחום.
- מעבירים את הפנקייק לצלחת וחוזרים על התהליך עם כל שאר השבלולים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הפנקייק.
מקווה שלא פספסתם את המתכון למרק בוטנים פיקנטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו