מרק גולאש הונגרי אמיתי עם נוקדלי / יולי איז'ק, בלוג האוכל "מחשבות שהיולי"
מצרכים:
2 בצלים חתוכים לקוביות
1 ק"ג בשר לגולאש חתוך לקוביות (כתף בקר טרי)
4-5 תפוא חתוך לקוביות
4-5 גזרים חתוכים
מלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה
כף או שתיים של קרם פלפלים הונגרי לא חריף (מגיע בשפופרת ניתן להשיג במעדניות/ שווקי איכרים/ מזרח ומערב)
פלפל חריף אם רוצים
מים רותחים
לנוקדלי (בצקניות קלאסיות):
2 ביצים
כחצי כוס קמח לבן
מלח פלפל

אופן ההכנה:
• בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (ניתן להשתמש גם בסיר לחץ).
• מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו.
• מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כ3 ס"מ מעל הבשר ואת התבלינים, מכסים לשעה על אש נמוכה.
• אחרי שעה מוסיפים את ירקות השורש החתוכים על מנת שישמרו על צורתם.
• טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים נוזלים לפי הצורך. אל תפחדו מתיבול חזק. הונגרים לא מתביישים בשימוש מאסיבי בפפריקה.
לנוקדלי:
• כאשר המרק מוכן ומבעבע על אש קטנה, טורפים עם מזלג בספל 2 ביצים ומוסיפים קמח לאט לאט, מוסיפים מלח פלפל וטורפים עד שמתקבלת בלילה סמיכה אך עדיין נוזלית (קצת כמו של פנקייק).
טריק של אמא: לקחת פומפיה ולהעביר דרך החורים הגדולים את הבלילה לתוך המרק המבעבע. מערבבים מידי פעם את המרק כדי שהנטיפים לא ידבקו אחד לשני. נותנים עוד כמה דקות בישול, טועמים ומגישים עם לחם טוב;) נהוג להגיש על השולחן לצד פלפל חריף ושמנת חמוצה למי שאוהב.

מרק בשר וירקות שורש / שף רועי סומך, מסעדת וקצביית MEATEO
מצרכים:
1 ק"ג בשר שפונדר חתוך לקוביות
2 עצמות מוח עצם
3 ליטר מים קרים
1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
2 עלי דפנה
שומר חתוך לקוביות
1 קולורבי חתוך לקוביות
4 תפוח אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוך לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
כוס גריסים
חצי כוס שעועית אדומה מופשרת משקית
אופן ההכנה:
• מרתיחים את העצמות והבשר בסיר גדול עם שלושה ליטר מים קרים.
• מוציאים את הקצף והשומן הנוצר מעל. מוסיפים כפית גרגירי פלפל שחור ועלי דפנה וממשיכים לבשל על סף רתיחה כשלוש שעות. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.
• מוסיפים את כל הירקות והגריסים לסיר, מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה למחצה שעתיים על סף רתיחה עדינה. בתאבון!
מרק ציידים / שף יוסי שרף, קייטרינג "הטריילר"
מצרכים:
נתחי חזה בקר מעושן / שפונדרה/ צוואר ( 1/2 קג)
קבנוס / חזה אווז מעושן - 300 גרם
עצמות לציר בקר
2 בצלים חתוכים לקוביות גסות
2 גזרים חתוכים גס
2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות
4 שיני שום
4 גבעולים של סלרי אמריקאי חתוכים
1 סלסלת פטריות שמפיניון
4 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי
קמצוץ זרעי כוסברה
מלח ופלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
• להכניס את הירקות והעצמות לצלייה בחום גבוה בתנור כ 10 דקות.
• לאחר מכן, יש להעביר את הירקות והעצמות לתוך הסיר ולמלא מים ולתבל בשאר הפרודוקטים.
• מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבשר ומבשלים כשעה וחצי.
• יש לתקן תיבול ולהגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל.