אוקיי, מצאנו את הדרך הכי זריזה להכין בורקס מפנק

מלבד העונג שבביס עצמו, גם תהליך העבודה מתקצר ועל כן ההנאה היא כפולה

בורקס גבינות על המחבת. צילום: מאיה דרין

אני לא יודעת איך לא חשבתי על זה קודם, בורקס גבינות עשוי לכדי פריכות משגעת, במחבת.

מלבד העונג שבביס עצמו, גם תהליך העבודה מתקצר ועל כן ההנאה היא כפולה.
באשר למילוי, זאת הזדמנות נהדרת לחיסול שאריות של גבינות קשות שנותרו במקרר, בתנאי שיהיו אלה בסגנון מוצרלה, קשקבל, צ׳דר, צהובה וחברותיהן. היכולת שלהן להתמוסס, היא זאת שחוסכת לנו הדבקה עם ביצה.

ביס מענג בקלי קלות, צילום: מאיה דרין

בורקס גבינות במחבת

מצרכים:

  • 1 חבילת בצק עלים מצונן (לא קפוא/מופשר- הוא עבה מדי)
  • שמן זית לטיגון

למילוי:

  • 1 כוס תערובת גבינות קשות מגורדות
  • 1/2 חבילה גבינת צפתית
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס (אם אוהבים) או 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה, אם אוהבים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הגבינות ומתבלים לפי הטעם, אפשר גם להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו בצל ירוק, פטרוזיליה, עירית, אורגנו.
  2. מחלקים את הבצק לריבועים שווים בגודל של כ-5 ס״מ כל צלע (כדי ליצור משולשים).
  3. ממקמים כף גדושה מאוד במלית גבינות במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש, מהדקים מעט את השוליים כדי שיידבקו, אבל גם אם לא מצליחים, הם יידבקו כשהגבינות יתמוססו במחבת.
  4. במחבת גדולה, מחממים שמן זית לטיגון בגובה דומה לטיגון חביתה.
  5. בזהירות, מעבירים את המשולשים לשמן החם ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים (לא גבוהה מדי, כדי לאפשר לבצק להיעשות), כל צד אמור לקחת כמה דקות ספורות.
  6. מגישים חם בליווי ירקות חתוכים, טחינה, ביצה קשה וחריף.
בתיאבון, צילום: מאיה דרין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר