בלי להסתבך: שקשוקה טורקית מקושקשת הכי קלה וטעימה

ליאת נעמי שירית מאמצת את השקשוקה הטורקית - Menmen, כי למה לטרוח אם אפשר לקשקש

שוקשוקה טורקית מנמן. צילום: ליאת נעמי שירית

אין לי מילה אחת טובה לומר על הרודן הטורקי ובכלל, לא מרגיש שהטורקים משתגעים עלינו לאחרונה. זה לא אומר שאני מוכנה לוותר על המטבח שלהם, סטייל "מי יזיז לי את הבורקס"' רק עם שקשוקה, ולא סתם שקשוקהץ

מה ההבדל בין השקשוקה המסורתית לבין מֶנֶמֶן? לא הרבה. רק שבמנמן הביצים טרופות. להבדיל משקשוקה קלאסית בה בדרך כלל אנחנו מניחים אותן שלמות בתוך העגבניות, במנמן הן מעורבבות עם העגבניות. מקור שם המנה מעיירה קטנה במחוז איזמיר.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • לא להיבהל, הפלפלים הם פלפלים ירוקים מתוקים.
  • על עגבניות טובות, מפוצצות בטעם תיפול ותקום המנה.
  • יש מי שיגידו שאין מקום לבצל בשקשוקה טורקית, נסכים שלא להסכים.
  • נהוג להגיש את המנמן ישירות מהמחבת לשולחן.
    למה לטרוח אם אפשר לקשקש, צילום: ליאת נעמי שירית


שקשוקה טורקית מנמן

מצרכים:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 פלפלים ירוקים מתוקים (אפשר להמיר בכל פלפל אחר שהוא מתוק
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 4 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם לגרד או לטחון את העגבניות)
  • 4 ביצים
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה וכמה כפות יוגורט


אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מבשלים דקה.
  2. מוסיפים את הפלפלים, מערבבים וממשיכים לטגן מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם על אש בינונית-נמוכה עד שהעגבניות רכות. מנמיכים לאש נמוכה.
  3. טורפים את הביצים בקערה גדולה, יוצקים על כל תכולת המחבת ומערבבים בעדינות. מבשלים במשך 3-5 דקות, עד שהביצים מתייצבות אבל עדיין רכות. מסירים מהאש. טועמים ומשפרים טעמים. מגישים מהמחבת עם לחם טוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר