אבא שלי נפטר החודש. הוא היה אחד מהאנשים האהובים והיקרים לי בעולם, דאגן עם לב טוב. הוא אף פעם לא כעס עלי - להפך, תמיד רק שמר והגן.
אבל גם היו לו כמה כללי ברזל: ארוחת שישי בערב חייבת להיות בשרית; המנה הראשונה חייבת לכלול דגים, בגלל הברכה של עונג שבת; וצריך שני תבשילים, כדי להראות שהיא יותר מארוחה רגילה. לא משנה כמה אמא שלי רצתה לגוון, ולפעמים בא לה להכין ארוחה חלבית - הוא התנגד, מלבד בחג השבועות.
לא מזמן הוריי התארחו אצלנו לסוף שבוע, ולהפתעת כולם, אבא שלי ביקש ממני שאכין לו את מרק הכרובית שהוא זכר ממסעדה שהיתה לי. אמא שלי היתה בהלם. היא שאלה אותו לפחות עשר פעמים אם הוא בטוח, כי זה הרי אומר שארוחת שישי תהיה חלבית, כי את המרק מכינים עם שמנת. גם האחיות שלי נדהמו, וגם הן קיבלו את אותה התשובה: כן, הוא רוצה מרק כרובית.
מובן שהכנתי לאבי את המרק שביקש, ואני שמח שהספקתי לפנק אותו במנה שאהב בארוחה האחרונה שהכנתי עבורו. את המתכון למרק אתן בפעם אחרת. בינתיים - קבלו שני מתכוני כרובית, שהיא ירק פלאי שעשוי למעשה מפרחים החוזרים על עצמם בתבנית קבועה, כמו ברוקולי, וטעימה מאוד כמעט בכל צורת הכנה. אגב, את השם "כרובית" חידש אליעזר בן־יהודה.
מפרום כרובית ברוטב
המצרכים:
√ 2 כרוביות (חשוב שהפרחים יהיו צפופים)
√ 4 ביצים
√ פירורי לחם
√ שמן לטיגון
למילוי:
√ 250 גר' עוף טחון
√ 1 חופן כוסברה קצוצה
√ 1 כף פירורי לחם
√ מלח, פלפל לבן
לרוטב:
√ 1 בצל
√ 1 חופן כוסברה
√ 1/2 חופן שמיר
√ 1 חופן תרד קצוץ
√ 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
√ 4 שיני שום קצוצות
√ 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
√ 1/2 כף סוכר
√ 1 כוס מים
√ מלח, פלפל לבן
√ 1 כפית זרעי כוסברה
√ 1/4 כפית כורכום
√ 1 עגבנייה מגורדת
אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרוביות לפרחים גדולים.
2. מערבבים את מרכיבי המילוי ומעגלים לכדורים.
3. מחברים לכל פרח כרובית כדור של מילוי, ומהדקים כך שייווצר כדור שלם של כרובית ועוף.
4. טובלים את הכדורים בביצה ומצפים בפירורי לחם.
5. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק מכל צד ומניחים על נייר סופג.
6. בסיר רחב מבשלים את כל מרכיבי הרוטב במשך 10 דקות.
7. מכניסים את המפרום לרוטב ומבשלים במשך חצי שעה.
סלט קוסקוס כרובית
המצרכים:
√ 1 כרובית
√ 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
√ 1 צרור כוסברה קצוצה
√ 2 גבעולי בצל ירוק פרוס דק
√ 1 פלפל חריף אדום קצוץ דק
√ 1 מלפפון קצוץ דק מאוד
√ 1 כוס גרעיני רימון
√ 1/4 כוס שמן זית
√ קליפה מגוררת מלימון אחד
√ מלח
אופן ההכנה:
1. מגררים את הכרובית בפומפייה למרקם של קוסקוס.
2. מערבבים את כל המרכיבים.
3. מעבירים לקערה ומגישים.