את תומאס זוהר הכרתי ב"משחקי השף". הייתי המנטור שלו בקבוצה שלי – הקבוצה השחורה. המראה הקשוח שלו, עם הקעקועים, עשוי להטעות. הוא מופנם, מביט מהצד, שומר על דיסטנס. אבל כמו צ'ילי, שאת החריפות שלו פותחים בעלי ומכתש, ואז גם מתקבלת סוג של מתקתקות מעורבת עם חריפות, גם תומאס נפתח - וכשזה קרה, היה לנו חיבור מצוין.
אחרי הצבא הוא טס לתאילנד, התאהב בטעמים והחליט להתמקצע במאכלים ובחומרי גלם תאילנדיים. הוא הסתובב בשווקים השונים, חקר את האוכל וספג השראה. החיבור שלי איתו היה כל כך טוב ונכון, שחברנו לשותפות ויחד פתחנו את KUNTAI.
זו לא "עוד מסעדה תאילנדית". יש לה תפריט קטן, מדויק, עם חיבור ופרשנות אישית ומקומית. האוכל בקון-תאי הוא תאילנדי עם חוצפה ישראלית – אוכל תאילנדי עם פרשנות אישית של תומאס.
לכבוד הפתיחה החגיגית, תומאס מציג לכם כאן שתי מנות מדהימות. לפני שמתחילים, צריך להיכנס לאווירה של המזרח הרחוק. האוכל האסיאתי מאופיין בהרבה מרכיבים, אבל ההכנה לרוב פשוטה ומהירה מאוד, אז אל תפחדו מרשימת המרכיבים.
אורז הוא מרכיב חשוב במטבח התאילנדי, כשלרוב הוא לא מבושל אלא מאודה. כולם מכירים את הרטבים הנפוצים שמשמשים לבישול - סויה, חלב קוקוס ועוד - אבל כדי להגיע לטעמים של המטבחים האסיאתיים כדאי להיות נועזים ולשלב במנות דברים קצת פחות מוכרים.
המטבח האסיאתי משתמש במרכיבים כדי לתבל את המנות, ולא בתבלינים. כדי לשלב טעם מתוק, לדוגמה, משתמשים לרוב בסוכר דקלים. המלוח מגיע מרוטב דגים והחמוץ מתמרהינדי. להעשרה של הטעמים ניתן להשתמש גםו בלמון-גראס, עלי כפיר, ליים ועוד. ואם עדיין מפחיד אתכם להתנסות, אני מזמין אתכם אלינו, לקון-תאי, ששמה בעברית הוא "מקום של אנשים".
יאם סום, או: סלט פומלה תאילנדי
המרכיבים:
- 1 פומלה מקולפת ומפורקת
- 1 בצל סגול בינוני פרוס
- 2 בצלים ירוקים, חתוכים טבעות
- חופן עלי כוסברה
- חופן עלי נענע
- 10 יחידות קשיו קלוי
- 1 גבעול למון גראס, חתוך לטבעות דקות
- 1 צ'ילי אדום קצוץ
- שן שום גדולה קצוצה
- 2 כפות גדולות של רוטב דגים
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות גדולות של מיץ ליים/לימון
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל הרכיבים בקערה, מעבירים לקערת הגשה, מקשטים בעלים ומגישים. ניתן להוסיף חסה מתחת.
קארי פאננג פרגית
המרכיבים:
- 1 פרגית נקייה חתוכה לקוביות בגודל של 4 ס"מ
- 100 גרם מחית קארי פאננג (אם אין, אז קארי אדום)
- 50 מל' שמן קנולה
- 75 גרם סוכר דקלים
- 1 ליטר חלב קוקוס
- 300 מ"ל ציר עוף (או מים)
- 150 גרם רוטב דגים
- 50 גרם מחית תמרהינדי
- חופן עלי בזיל תאילנדי
- 50 גרם בוטנים קצוצים
- 1 ראש ברוקולי חתוך גס לתפרחות ברוקולי
אופן ההכנה:
- שמים את מחית הקארי ואת השמן בסיר בינוני, ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-3 דקות עד ל"פתיחת טעמים".
- מוסיפים את סוכר הדקלים ומערבבים כשתי דקות.
- מוסיפים את חלב הקוקוס בשלוש נגלות, לאט-לאט, עד שמגיע לרתיחה.
- מוסיפים את הבוטנים, את רוטב הדגים ואת התמרהינדי.
- חולטים את הברוקולי במשך כדקה במים רותחים, מעבירים למי קרח, מסננים ומוסיפים לקארי.
- מוסיפים את הפרגית ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את הבזיליקום התאילנדי.
- מגישים בצלחת שטוחה עם שוליים.
- ניתן לקשט מעל עם שערות דקות של כפיר ליים, בוטנים קצוצים וחלב קוקוס.
סטיקי רייס (מוגש יחד עם המנה)
המצרכים:
- 4 כוסות אורז עגול
אופן ההכנה:
- משרים את האורז בקערה מלאה במים למשך לילה.
- למחרת מסננים ומעבירים לסלסילה, או לסיר אידוי, ומרפדים בנייר סופג או בבד.
- מניחים את הסלסילה/סיר מעל סיר מלא מים ומכסים.
- מבשלים כחמש דקות על להבה גבוהה עד שהמים מגיעים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 35 דקות, עד שהאורז רך ודביק.