חלה מתוקה של שף קונדיטור קרן ואיציק קדוש, בעלי קפה קדוש
רכיבים:
לבצק -
- 500 גר' קמח חלה
- 20 גר' שמרים טריים
- 50 גר' דבש
- 50 גר סוכר
- 1 ביצים
- 2 חלמונים
- 160 מ"ל מים
- 60 מ"ל שמן קנולה
- 10 גר' מלח
- 10 יחידות רחת לוקום, חתוכות לקוביות
- 50 גר' פיסטוקים ירוקים, קצוצים
- תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון התבנית
למריחה -
- 1 ביצה
לציפוי -
- מי סוכר (חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, מעט תמצית וניל)
אופן ההכנה:
1. במיקסר מערבבים את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים. מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לוקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוקים קצוצים.
2. לאחר קבלת תערובת אחידה מתפיחים את הבצק בקירור עד לתפיחה כפולה.
3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4, ומחברים את הקצוות.
4. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות, ואופים כ-25 דקות.
6. כשמתקבלת חלה זהובה מברישים אותה במי סוכר.