מתכון: חלה מתוקה לשבת של קרן ואיציק קדוש

"התחלנו לאפות סוף-סוף גם לחמים וחלות, כי היינו צריכים לשלוח לחיילים", סיפרה לנו קדוש על החידוש האחרון והנפלא שנעשה בקפה הוותיק בירושלים בזמן מלחמת חרבות ברזל • כמובן, לא התאפקנו וביקשנו הוראות הכנה

החלה של קרן ואיציק קדוש. צילום: שניר סופגי גואטה

חלה מתוקה של שף קונדיטור קרן ואיציק קדוש, בעלי קפה קדוש

רכיבים:

לבצק -

  • 500 גר' קמח חלה
  • 20 גר' שמרים טריים
  • 50 גר' דבש
  • 50 גר סוכר
  • 1 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 160 מ"ל מים
  • 60 מ"ל שמן קנולה
  • 10 גר' מלח
  • 10 יחידות רחת לוקום, חתוכות לקוביות
  • 50 גר' פיסטוקים ירוקים, קצוצים
  • תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון התבנית

למריחה -

  • 1 ביצה

לציפוי -

  • מי סוכר (חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, מעט תמצית וניל)

אופן ההכנה:

1. במיקסר מערבבים את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים. מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לוקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוקים קצוצים.
2. לאחר קבלת תערובת אחידה מתפיחים את הבצק בקירור עד לתפיחה כפולה.
3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4, ומחברים את הקצוות.
4. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות, ואופים כ-25 דקות.
6. כשמתקבלת חלה זהובה מברישים אותה במי סוכר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר