"המנה הזאת הייתה המשחק האהוב עלינו בילדות", מספרים השפים שחף שבתאי, שמוביל את מסעדת פופ אנד פופ, ובארי כהן, הסו שף במסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה. "כמובן, שכדי ליצור פתיתים בצבעים שונים, השתמשנו הפעם בחומרי גלם אחרים כגון קישואים וחרדל", הם מסבירים וממליצים לערבב כל סוג פתיתים עם צבע הרמזור שלו ולהגיש לילדים עם מכוניות למשחק.
שבתאי, ששירת כקצין יוצא שייטת 13 בצה"ל וכהן, שמשרת בגדס"ר נחל במילואים, נסעו מיד עם תחילת המלחמה לקיבוץ עמיעד שבו גדלו כדי להתנדב בכיתת הכוננות, לשמור על היישוב ולסייע בחקלאות. בזמן הזה הם גם פיתחו עבור "ישראל היום" כמה מתכונים שמתאימים לתקופה. את המנה "פתיתים רמזור" - פתיתים בשלושה צבעים - הם אהבו במיוחד כשהיו ילדים. לטובת הפרויקט הם שידרגו אותה כך שתהיה גם מזינה ופשוטה להכנה.
יש לציין כי מסעדת פופ אנד פופ בהובלת שבתאי חוזרת בימים אלה לפעול בקונספט קצת שונה ומותאם למצב. בין השאר בימי שבת יוגש בה הבראנץ' המוכר עם חידוש מעניין - בראנץ׳ ייעודי לילדים.
מתכון לפתיתים רמזור
רכיבים
חבילת פתיתים מוכנים לפי הוראות היצרן
לירוק
מחית פסטו מוכנה (מתכון לפסטו ביתי)
1 קישוא
בערך 2 כפות שמן זית
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
- חותכים קישוא לקוביות קטנות.
- במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים קישוא ומוסיפים מעט מלח עד לריכוך, מבלי שיקבל צבע של צריבה.
- מערבבים את הקישוא הקלוי ואת מחית הפסטו בקערה עם הפתיתים.
לכתום
2 גזרים
בערך 1 כפית כורכום
מלח לפי טעם
בערך שתי כפות שמן זית
חצי כפית חרדל
אופן ההכנה
- מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית גזר חתוך לקוביות קטנות (בגודל הפתיתים).
- מוסיפים כורכום ומלח.
- מוסיפים שלוש כפות מים.
- מפסיקים את הבישול כאשר הגזר מתרכך (אפשר לבדוק בעזרת מזלג).
- מי שאוהב יכול להוסיף חצי כפית חרדל לאחר הקפצה. זה מוסיף חריפות נעימה שמתאימה לטעם המתקתק של הגזר.
- מערבבים עם הפתיתים שנמצאים בקערה את הגזר המוקפץ וזה מוכן.
לאדום
1 גמבה אדומה
למחית פלפלים ועגבניות (אפשר לרכוש גם מחית מוכנה מכל חנות או מדף למוצרים איטלקיים):
1 עגבנייה קצוצה
1 שן שום קצוצה
1 גמבה אדומה קצוצה
3 כפות שמן זית
1 כף רוטב ברביקיו
חצי כף קטשופ
קמצוץ מלח
כף שמן סומסום (לא חובה)
אופן ההכנה
- מטגנים במחבת בערך במשך 3 דקות עם שמן זית עגבנייה אחת קצוצה, שן שום קצוצה, גמבה קצוצה.
- מוסיפים כף אחת של רוטב ברביקיו וחצי כף קטשופ, קמצוץ מלח ושמן סומסום, נותנים לרוטב להתאחד כשלוש דקות נוספות ומכבים את האש.
- מרסקים עם בלנד עד למרקם חלק.
- לוקחים גמבה אדומה, קוצצים לקוביות קטנות ומקפיצים במחבת עם שמן זית.
- מערבים את הרוטב הקנוי או את הרוטב שהכנו בקערה עם הפתיתים ועם קוביות הגמבה הקלויה.
בתיאבון!