עוגת גבינה נחשבת לאחד הקינוחים הנפוצים ביותר בעולם והיא פופולריות מאוד גם כאן בישראל, במיוחד בתקופת חג השבועות.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", שני דודל, יצרנית "הגרנולה של שני", משתפת במתכון לעוגת גבינה שאי אפשר להפסיק לאכול.
מתכון לעוגת גבינה משובחת
רכיבים
לתחתית
200 גרם עוגיות ״פתי בר״ (אפשר גם ללא גלוטן)
130 גרם חמאה מומסת
50 גרם סוכר לבן
לגבינה
850 גרם גבינה לבנה 9%
7 ביצים מס׳ 2
1/2 1 כפית תמצית וניל
200 גרם סוכר
לציפוי העוגה
400 מ״ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
20 גרם ( 2 שקיות) סוכר וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-150 מעלות
התחתית
טוחנים את העוגיות דק במעבד מזון, מערבבים פנימה את הסוכר והחמאה המומסת.
מהדקים את העיסה לתחתית תבנית קפיצית ומקפיאים לכ-20 דק או יותר.
הגבינה
במעבד מזון מערבלים לבלילה אחידה את הגבינה, הסוכר, תמצית וניל וביצים.
האיחוד
יוצקים את הבלילה לתבנית הקפואה ומכניסים לתנור.
למשך 50-60 דקות בערך (יש לסובב את התבנית בתנור לאחר כ-30 דק׳).
העוגה מוכנה כשהיא מתיצבת ומשחימה קלות בשוליים.
מצננים כ-20 דקות.
הציפוי
מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר והסוכר וניל.
מצפים את העוגה ומכניסים שנית לתנור לעוד 10-15 דקות.
מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה.
בתיאבון!