ממולאים הם בית עבור המוני ישראלים - וסיר של ממולאים הוא סיר של חיבור ושל יחד. זהו אחד המאכלים המלכדים שיש במטבח הישראלי - מנה שמפגישה בין עדות, תרבויות, חומרי גלם וטכניקות בישול מסורתיות. לא בכדי, חדרה המנה בגרסאות שונות למטבח שלנו.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", השף אבי ביטון משתף במנת פלפל ממולא מהבית עם טאצ' מיוחד.
מתכון פלפל ממולא של שף אבי ביטון
רכיבים
8 פלפלים בינוניים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף
3 בצלים קצוצים
2 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
צרור כוסברה טריה קצוצה
צרור פטרוזיליה טריה קצוצה
צרור שמיר טרי קצוץ
לרוטב:
5 עגבניות בשלות קצוצות דק כולל המיץ והקליפות
3 גבעולי סלרי שלמים
5 שיני שום
2 בצלים גדולים פרוסים דק
2 כפות סילאן
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 1 כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה מתוקה
מים לכיסוי
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי המילוי (יש לערבב בזהירות כדי לא לשבור את האורז – אחרת הוא נהיה עיסתי ודביק).
2. ממלאים את הפלפלים.
3. מכינים את הרוטב: בסיר מטגנים שום, בצל וסלרי עד הזהבה, מוסיפים את יתר החומרים. מסדרים את הפלפלים צפופים מאוד בסיר, מכסים במים עד לגובה הפלפלים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
5. מכבים את האש ונותנים לפלפלים לנוח בסיר עוד כ-20 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו