הפקת מתכונים לחגים - השפית טלי פרידמן ויקב ירושלים | צילום: אורן בן חקון

מתכון לגפילטע פיש עם טוויסט שתרצו לאכול כל השנה

תשכחו מכל מה שחשבתם על גפילטע פיש • השפית טלי פרידמן עם טוויסט לגרסה הידועה למנה האשכנזית, כזה שיוציא את העיניים לכל המלעיזים

להביא מאכלים קלאסיים לראש השנה זה ברור מאליו, אבל האם ניסיתם פעם להכין דג לא שגרתי, כזה שכולם ידברו עליו וירצו לאכול אותו גם בימים "רגילים"? הנה המתכון של השפית טלי פרידמן, ויש לנו גם המלצה לאחלה יין לידו באדיבות "יקב ירושלים"

מצרכים
לתערובת הקציצות:
• 1 ק"ג לוקוס טחון או דג ים לבן טחון
• צרור עלי כוסברה
• 1 פלפל צ'ילי
• מלח ים אטלנטי
• 2 חבילות פרחי קישוא

לרוטב חזרת:
• 2 סלקים מבושלים במים
• שורש חזרת מגורד
• מלח ים אטלנטי
• פלפל
• שמן זית

הוראות הכנה:
1. קוצצים דק את פלפל הצ'ילי ואת עלי הכוסברה (אפשר גם לטחון במעבד מזון). מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה וקורצים עיגולים מעט מאורכים בגודל שמתאים למילוי פרחי הקישוא.
2. למלא בעדינות את פרחי הקישוא בתערובת הדג.
3. לטגן במעט שמן זית על מחבת טלפון את פרחי הקישוא למשך כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה עדינה ויפה.
4. אחרי הטיגון, להספיג בנייר סופג בעדינות.

להכנת רוטב חזרת:
1. יש לטחון את הסלק עם שורש החזרת המגורד במעבד מזון.
2. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מומלץ לטעום את שורש החזרת לפני השימוש בו כדי לקבוע כמות רצויה (בין חצי שורש לשורש שלם, 350-250 גרם, לפי הטעם).

על היין: יין לבן יבש, הופק מענבי סוביניון בלנק מהרי ירושלים. לאחר השרייה קצרה על הקליפות, נסחטו הענבים בצורה עדינה ומרבית התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, יתרת התירוש תססה בחביות עץ אלון משומשות. היין בעל גוון ירקרק, מתאפיין בארומות מתפרצות של חזרזר (Gooseberry), דשא קצוץ ומינרלים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מודגשת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...