בלקן: הכשרה החדשה בתל אביב

המסעדה העממית, בליווי הקולינרי של שף אייל לביא, מאופיינת במטבח פתוח, ממנו יוצאות שלל מנות המאפיינות את ארצות הבלקן

פלפלים ממולאים בלקן // צילום: אמיר מנחם

בימים אלה נפתחת ברחוב בחשמונאים מסעדת ״בלקן״. המסעדה העממית והפשוטה למראה מאופיינת במטבח פתוח ורחב ידיים, ממנו יוצאות שלל מנות ססגוניות המאפיינות את ארצות הבלקן -  בולגריה, סרביה, קרואטיה, בוסניה עם השפעות מטורקיה וצפון יוון.

לליווי הקולינרי נבחר שף איל לביא, מהוותיקים והמוערכים בישראל. לביא סייר וטייל במשך ימים ארוכים בערים, עיירות וכפרים בלקניים על מנת לחוות את הקולינריה המקומית המגוונת.

לביא מעניק אינטרפטציה מעניינת שלו לכמה מן המטעמים שטעם בדרכים, מקפיד על פרזנטציה מעודנת ויפה ועל תפריט רחב ורב אפשרויות.

כרוב צלוי בלקן // צילום: אמיר מנחם

המסעדה הכשרה עושה שימוש נרחב בגבינות, מאפים ודגים. נוכח השפע הרב והמנות, שחלקן נאמנות למקור אך חלקן מתרחקות מן המסורת ומקבלות אדפטציה מקורית ומקומית- מומלץ להיוועץ עם אנשי המקום ולבנות ארוחה עשירה ומגוונת.

בין המנות שיוגשו: איקרה (24 שקלים), סקורדליה (24 שקלים), קיופולו, פלפלונים מוחמצים (במילוי קיימאק) ירקות מוחמצים (בסגנון טורשי בולגרי), אייבר פלפלים (ממרח פלפלים סרבי) ועוד.

קיימאק במבחר טעמים (38 שקלים), פלאפל פרסה (38 שקלים), כרוב סגול צלוי בטאבון (35 שקלים), פסטורמה פילה דג-ים כבוש בסלק (42 שקלים), פלפל אדום במילוי גבינות ומוסקה תרד, בורק מנגולד, בורק דלעת צלויה בטאבון (48 שקלים), מרק דגים מקדוני (48 שקלים), קבב דגים צלוי בטאבון, פילה דג ים עם מרמלדת שזיף ופלפל שחור.

פידה חצילים בלקן // צילום: אמיר מנחם

בגזרת המתוקים: סוטלאץ' (38 שקלים) ,טורטה פורמה (42 שקלים), קרם ברולה מרציפן (42 שקלים), שטרודל דובדבנים חמוצים (42 שקלים), בקלוואה סרבית (34 שקלים) וקריספי פילו זהוב (38 שקלים).

מסעדת בלקן תהיה פתוחה בקונספט ייחודי 24/6- שישה ימים בשבוע במשך 24 שעות, עם מנות המותאמות לכל שעות היום. בשלב ראשון תפתח המסעדה בשעות הערב (18:30-01:00) וכחודש לאחר פתיחתה צפויה לפעול גם משעות הצהריים.

 

בלקן - מטבח בלקני עדכני

חשמונאים 99 תל אביב. כשר

שעות פעילות 24/6

18:30-01:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר