מזה כשלוש שנים ש"אלחנן- תרבות לחם", מאפיית בוטיק קסומה, הפכה לשם דבר בעולם הקולינריה הישראלי. אנשי אוכל, עיתונאים ואושיות קולינאריות עולים לרגל לפינה המיוחדת הזו אל מול שדות החיטה של קיבוץ משמרות.
לאחר שלמד ועבד אצל שפים ידועי שם ובמסעדות כמו קלארו, צפון אברקסס ושקוף, אלדד שמואלי, השף והאופה שמאחורי המותג, התמקם בין פרדס חנה לקיסריה הרחק מהעיר הגדולה מתוך רצון ליצור מקום אחר באווירה שונה בהחלט מן הכרך הגדול.
בבית האוכל שלו הקים בראשית מאפיית בוטיק, בה שמים דגש על תהליכי עבודה ידניים, מסורתיים וטבעיים ועל שימוש בחומרי גלם מקומיים ומובחרים, סוגי חיטה ייחודיים, במחמצות וללא כל תוספים או חומרים תעשייתיים. בנוסף למגוון המאפים והלחמים העשיר, מוגש תפריט המסעדה שכולל מנות לארוחת בוקר וצהריים ובניהם ארוחות בוקר עשירות, כריכים, סלטים ומנות נוספות לחלוקה.
עם בוא החורף מוגש לראשונה במקום תפריט ערב עונתי ומשתנה, המבוסס על חומרי גלם מקומיים וטריים. את התפריט בנה שמואלי תוך מחשבה על חוויה יצירתית, מקומית ומיוחדת, המביאה לכדי ביטוי את התמחותו בלחמי מחמצת, מאפים ובצקים בעבודת יד, יחד עם קשריו שהולכים ומתחזקים עם יצרני וחקלאי האזור. בין השאר, תוכלו למצוא שמן זית של הר ועמק בקיבוץ היוגב, גבינות של מחלבות טועמה, ירקות אורגניים של משק בארותיים ותפוזים של אהרון סגל מפרדס חנה.
בין המנות שבתפריט המשתנות על בסיס יומי:
אנטיפסטי: כרובית צלויה בתנור אבן עם יוגורט, חמאת שאטה ונענע; גזרים מזוגגים בטימין דבש ושום, לבנה מעושנת וזעתר שרוף; חסה צלויה על פחמים עם קרם סיזר ודפים של פרמזן; עגבניות טריות וצלויות עם פטה מקומית ואורגנו.
פיצות מתנור הלחם: פיצה מרגריטה; פיצה לבנה, קרם פרש, תרד מופל במרווה ושום, פרמזן; פיצה לבנה דקיקה, תפו״א, מרווה, פלפל שחור, גבינת ברי ופרמזן; פיצה מטבוחה, אנשובי, חריף ירוק וביצה.
צלחות גדולות מהמטבח: סלט ירוק בווינגרט בלסמי לבן, אפרסק צלוי בשמן זית, גבינת סנט מור ואגוזים קלויים; סלט קרעי לחם וירקות צלויים, יוגורט וזעתר טרי; ברוסקטה ירקות של סתיו צלויים ומזוגגים בחמאה, גבינת עיזים ואורגנו; סשימי דג ים, שמן זית, זרעי עגבניות וחריף ירוק טרי, ברוסקטה קרם פרש וסלט עלים; דג ים צלוי על לחם במחבת עם ירקות העונה, חמאה ויין לבן.
אלחנן - תרבות לחם
בכניסה לקיבוץ משמרות
תפריט הערב מוגש בכל יום באמצע השבוע מהשעה 18:00-22:00 שעות פעילות: א-ה 08:00-14:30, 18:00-22:00. ו' 08:00-14:00